Credit: Unsplash

Jornada intensiva: Pros i contres

/
246 views

Tots sabeu que la nostra escola té un horari de 8 a 5, a diferència d’altres instituts del nostre poble. Nosaltres fem aquest text per opinar i proposar millores per l’escola i per millorar i facilitar les condicions del alumnes. En aquest article d’opinió analitzarem els diferents aspectes positius i negatius sobre la reducció de jornada escolar.

Nosaltres proposem la jornada intensiva: fer classes de 8 a 14:30 i tenir la tarda lliure.

Ja sabem que aquest tema comporta un conjunt de problemes com, per exemple, que els alumnes desaprofitessin el temps lliure (en lloc de estudiar o fer deures o facilitar les extraescolars). També la part de deures es veuria afectada perquè n’hi hauria un augment considerable, ja que hi hauria 30 minuts menys de classe. Un altre tema seria que augmentés l’estrés dels alumnes per fer tantes hores seguides de classe.

Malgrat això hi ha molts aspectes positius: Aquest temps podria ser aprofitat per fer deures i, al tenir més temps, podríem fer-los més còmodament a casa amb ajuda. Podríem estudiar amb més calma,  fent que les notes dels alumnes pugessin. No hauríem d’anar estressats a les extraescolars. Descansaríem més, per poder compensar l’hora en què entrem i sortim de l’escola. També tindríem més temps per poder fer el servei comunitari que és obligatori aquest any.

En conclusió, com que hi ha més avantatges que parts negatives, pensem que s’hauria de fer jornada intensiva, per poder aprofitar i tenir més temps lliure, per poder fer deures, estudiar sense estrés, tenir més temps per poder anar a extraescolars i, en definitiva, aprofitar més les hores de cada dia. 

Autors: Iker Exposito, Hugo Guillem Marchante, Noel Ferrer, Anass Essayah i Ayman Anzaui.

Redactors juniors

El més recent