Fotografia d'un vesprejar en Vietnam, per Jordan Opel (Unsplash)

Per què és important el Dia Internacional per l’Erradicació de la Pobresa?

244 views

En el món actual encara hi ha gent que no té prou diners per viure.

En tot el món hi ha moltes persones que encara viuen amb menys d’1,25 dòlars al dia i la majoria no tenen accés a l’aigua potable, a la sanitat ni als aliments.

La majoria de gent que està en aquesta situació no té ni medis tecnològics ni recursos financers.

El dia 17 d’octubre de 1987 més de cent mil persones es van manifestar a una plaça de Paris, exactament al Trocadero. Tots els que s’hi van reunir van declarar que la pobresa és una violació dels drets humans. Per això, l’ONU va decidir que el 17 d’octubre fos el Dia Internacional per l’Erradicació de la Pobresa. Ara cada any recordem aquest dia per mostrar solidaritat amb la gent que no té prou recursos.

L’ONU intenta enviar un missatge perquè la gent entengui que hi ha persones a tot el món que viuen en condicions molt pitjors que d’altres. Igual passa amb els països: alguns tenen molts més diners o poder econòmic que altres. En els països més pobres tothom ha de treballar molt i els nens i joves sovint no poden anar a les escoles, per tant, no poden estudiar.

Autors: Mariona Martínez, Danitza Sofia, Eva Sánchez i Xavier Torres.

Redactors juniors

El més recent