Que opinem sobre la vaga?

/
169 views

Alumnes de 3r d’ESO expliquen la seva opinió sobre el dret a vaga estudiantil.

A causa de la situació política, a la darrera setmana hi ha hagut tres dies de vaga d’estudiants i de manifestacions contínues (dimecres 16, dijous 17 i divendres 18 d’octubre). És legal que els estudiants de 3r i 4rt d’ESO facin vaga si tenen el permís dels pares.

Molts alumnes de la nostra escola i d’altres de 14 i 15 anys, van utilitzar aquest dret a la vaga per anar a les manifestacions, com va fer molta més gent.

Nosaltres creiem que està bé que els estudiants s’involucrin en temes polítics, ja que han de poder expressar la seva opinió amb total llibertat, sense haver de tenir cap tipus de problema. És normal que a partir d’una certa edat els estudiants s’interessin pels temes polítics i socials, perquè, al cap i a la fi, ells seran els que en un futur proper hauran de votar i d’implicar-se directament en el món que els envolta.

Però també creiem que els estudiants haurien d’assistir a manifestacions i a vagues a partir d’una certa edat: 16 anys pensem que hauria de ser l’edat mínima per assistir-hi, ja que considerem que amb menys edat no tens suficients coneixements polítics, ni la suficient capacitat ni maduresa per entendre-ho tot. També pensem que l’opinió dels pares afecta en gran part en l’opinió dels fills.

De manera que nosaltres hem arribat a la conclusió que està bé que els estudiants es comencin a involucrar en la política, però creiem que el dret a la vaga estudiantil hauria de ser a partir dels 16 anys, i no a partir de 3r d’ESO per els motius que ja hem comentat abans.

Autors: David Calvo, Adriana Corpas i Gisela Ferrer.

Redactors juniors

El més recent