Quines accions es fan a Premià de Mar per eradicar la pobresa?

183 views

Com a qualsevol lloc del món, a Premià de Mar desgraciadament  trobem un percentatge de persones que tenen un nivell econòmic baix o molt baix. Hi trobem persones que pateixen un gran de pobresa molt alt i amb el perill de l’exclusió social.

Però, què es fa al respecte? En el nostre poble, s’intenta ajudar les persones que pateixen pobresa de diferents formes i en diferents llocs. En aquest article ens centrarem en dues d’aquestes iniciatives.

Ajudes a la mesquita

En el local de culte musulmà del poble es reparteixen tant diners com menjar per la gent que més ho necessita. Aquestes persones exposen la seva necessitat i els musulmans que van a resar els ofereixen la seva ajuda i els fan donatius.

Projecte DISA

També es fan accions similars a l’església cristiana. Es tracta del projecte  anomenat DISA: l’ajuntament de Premià de Mar, el de Premià de Dalt i l’associació Càritas donen subministraments per a la gent pobra i/o en perill d’exclusió social, i el punt de recollida és l’església de Santa Maria. 

Aquest projecte va néixer el 2016 i ajuda a cobrir les necessitats d’alimentació de les famílies derivades pels Serveis Socials dels ajuntaments de Premià de Mar i Premià de Dalt. Distribueix 350 tones d’aliments a l’any i compta amb més de 60 voluntaris de Càritas, la Creu Roja i l’Església Evangèlica de Premià de Mar. Entre els seus voluntaris està Amador Garcia, a qui hem entrevistat a El Pilar Report.                           

Si us veieu interessats en col·laborar com a voluntaris al DISA, podeu adreçar-vos a la parròquia de Santa Maria, els dilluns a partir de les 18.30h, o bé escriure a l’adreça electrònica: disapremia@gmail.com

Redactors juniors

El més recent