Photo by NASA on Unsplash

El primer passeig espacial 100% femení

241 views

Per primera vegada dues dones, Christine Koch i Jessica Meir, han fet una caminata espacial juntes cap a una estructura anomenada Celosía de Port 6 per reemplaçar una unitat de càrrega i descàrrega de la bateria.

Al març, quan la NASA tenia organitzat el que havia de ser el primer passeig espacial protagonitzat exclusivament per dones astronautes, hi va haver un petit problema que va fer que es cancel·lés aquesta gran aventura per les astronautes Christine Koch i Jessica Meir. Concretament, el problema va ser que a l’Estació Espacial Internacional no disposaven de dos vestits espacials de talla mitjana que cobrissin perfectament un cos femení, així que es va avortar la missió. 

Finalment es va trobar una solució que va retornar la possibilitat del passeig a les nostres astronautes. 

El passeig ha estat protagonitzat per Christine Koch i Jessica Meir, per realitzar reparacions en una unitat de càrrega i descàrrega de bateries de l’Estació Espacial Internacional. Ha sigut la quarta vegada que Christine Koch, enginyera electrònica, surt de l’atmosfera, i el primer cop per Jessica Meir, que té un doctorat en biologia marina. Han flotat per l’espai a més de 400 quilòmetres de la Terra.

Després d’arribar a la càpsula d’aire, el president dels Estats Units, Donald Trump, les va felicitar per videotrucada dient: “Vosaltres, sou unes dones molt valentes i brillants”. Tot i que Meir va recordar que per elles “això és simplement la nostra feina”, també han deixat clar totes dues que reconeixen que “és un assoliment històric”.

I des d’aquí, la Terra, esperarem les nostres grans astronautes, la tornada de les quals que està calculada al febrer del 2020.

Redactors juniors

El més recent