Així va ser la 25a edició del Saló del Manga

275 views

Aquest any s’ha celebrat del 31 d’octubre al 3 de novembre a la Fira de Montjuïc i l’horari era de 09:00 del matí fins a les 20:00 de la nit

El Saló del Manga de Barcelona és una convenció sobre manga, anime i cultura japonesa organitzada per la Federació d’Institucions Professionals del Còmic que se celebra anualment a la Fira de Barcelona. És la convenció sobre còmics japonesos més important d’Espanya.

Aquesta ha estat l’edició 25a del Saló del Manga a Barcelona. Al llarg d’aquest quart de segle han passat moltes coses a Estació de França, a La Farga o a Fira de Barcelona, i sí, també han passat moltes coses al sector del manga i l’anime. Per  fer un homenatge i recordar tot el que havíem viscut durant les anteriors 24 edicions del Saló del Manga de Barcelona, aquest any van preparar una sèrie d’activitats amb el títol “Manga Revival”.

Al Manga Revival vam tenir actuacions, convidats i diverses conferències. Va ser com un túnel del temps, ens vam retrobar amb personatges, artistes i històries claus d’aquestes 25 edicions.

Localitzacions

Mapa del saló

A la zona lila hi havia l’escenari, on durant el dia s’organitzaven diferents activitats relacionades amb la cultura japonesa. Al voltant de l’escenari podíem trobar diferents restaurants i food trucks per menjar. També hi havia el punt d’informació.

L’espai estava organitzat per zones, és a dir que en cada zona hi havia una cosa diferent, aixì era més fàcil de trobar el que volies.

Només entrar a l’esquerra trobàvem el primer pavelló amb expositors o vitrines amb contingut exclusiu d’alguns animes i/o mangas; dins d’aquest pavelló hi havia el dance i el bunka stage, llocs on es feien algunes activitats. Hi havia una zona dedicada només a Dragon Ball, un anime molt popular entre els joves i no tan joves. Per primera vegada hi havia un photocall exclusiu de One Piece, un altre anime popular.

El segon pavelló era la zona de manga infantil, com per exemple Doraemon. Dins d’aquesta zona també hi havia el manga esportiu, i a la planta de dalt es localitzaven els restaurants japonesos i el taller de gastronomia.

Al pavelló 4 se situaven els tallers de manga i anime, i la cosplay zone, on gent anava disfressada dels seus personatges preferits.

Per últim hi havia el pavelló 5, amb una petita exposició de manga revival, una zona per als més fans. Hi havia una zona gran per softcombat, on podies competir amb altra gent amb armes de porexpan o materials tous. 

Activitats

Les activitats del Saló del Manga variaven segons el dia en què hi anessis.  Algunes de les més destacades van ser un concurs d’endevinar la banda sonora amb Victormame, un taller de Taiko amb la Barcelona Taiko, un Otaquiz (preguntes sobre l’Anime), un taller de maquillatge de teatre “kabuki” amb el Shoshinkan, el Manga Revival, Q&A amb Tsubasa Yamaguchi, una presentació de Fanzines amb una entrega de Premis al Millor Fanzine…

Cada dia hi havia tallers de dibuix, dansa, música tradicional del Japó, tornejos de ‘cosplays’ (disfresses), exhibicions de combat, esdeveniments relacionats amb la Consola Nintendo Switch, conferències…

Autors: Pol Tamayo, Ariadna Fargallo i Maitane Barranco.

Redactors juniors

El més recent