Coneix els problemes que ocasionen les pluges al Maresme

192 views

Les pluges intenses provoquen greus conseqüències al Maresme.

Al Maresme normalment hi ha poques pluges, però sovint són torrencials i causen algun desastre o alguna conseqüència negativa sobre els pobles de la zona.

Quan hi ha tempestes els túnels subterranis del Maresme que comuniquen amb la platja s’omplen d’aigua, impedint el pas dels habitants. Entre altres problemes, alguns pàrquings també s’inunden de manera que l’aigua cobreix els cotxes fins a l’altura de les rodes. Després és molt difícil buidar els pàrquings i els passos subterranis de la platja, ja que s’han d’utilitzar uns camions especialitzats per treure l’aigua i, fins que arriben, els veïns ho intenten fer ells sols treien l’aigua amb cubs.

Les últimes pluges que hi va haver van provocar que un parc de la platja perdés sorra, de manera que es veuen els fonaments de la “piràmide” del parc, una de les atraccions. Ara han optat per posar unes pedres per tapar-ne els fonaments i evitar els riscos que pugui caure la piràmide.

Encara hi ha un problema més gran: durant els temporals, el mar s’emporta la sorra de la platja. Una de les conseqüències és que quan plou sempre hi ha problemes al tren. Amb la pluja les vies del tren sempre són afectades perquè hi ha algunes zones del tren del Maresme que estan molt a prop del mar, per falta de sorra. Amb les pluges l’aigua del mar puja a les vies del tren, de manera que quan ha de passar per aquelles parts sempre té dificultats.

Segons Ràdio Premià de Mar, “el regidor de medi ambient premianenc, Antoni Subirà, ha anunciat que l’Ajuntament farà el possible per intervenir en les gestions entre Marina Port, Generalitat i Ministeri per tal que el 2020 es faci el transvasament de sorra a les platges abans de la campanya d’estiu”.

A més hi ha hagut altres problemes en aquesta zona a causa dels temporals: a Premià de Mar un xiringuito de la platja va haver de tancar perquè el nivell del mar va augmentar i poc a poc l’aigua el va inundar de manera que va haver de tancar.

Autors: Mariona Martínez, Eva Sánchez i David Calvo.

Redactors juniors

El més recent