Què és i per què es realitza el Dia Mundial del Nen?

261 views

El dia 20 de novembre es el dia dedicat a tots els nens del món. Unicef va triar aquest dia com el Dia Mundial dels Drets dels Nens el 1959 i l’any 1989 alguns països van firmar la Declaració sobre els Drets dels Infants

Aquest dia se celebra per reivindicar els drets que tenen tots el infants del món com, per exemple, el dret a la salut, l’educació i la protecció entre d’altres, independentment del lloc on han nascut.

Aquest dia està fet per a què els ciutadans/es recapacitin sobre el tema i les condicions d’alguns nens en el món.

Moltes persones no son conscients de la quantitat de nens en condicions pèssimes que hi ha repartits en diferents països. Les zones on hi ha més infants amb pitjors condicions són a l’Àfrica i algunes zones de Sud-Amèrica. En alguns països d’aquests llocs no es respecten sempre els drets dels infants pels següents aspectes: la pobresa extrema, les guerres o conflictes armats, les catàstrofes naturals… 

Què podem fer el dia 20 de novembre?

Aquest dia alguns municipis organitzan activitats públiques per recaudar diners. És un bon dia per conèixer les diferents formes de col·laborar amb els nens més vulnerables, perquè els seus drets siguin reconeguts i garantir el seu benestar i desenvolupament.

Autors: Aleix Pou, Iker Exposito, Youssef El Rhendour i Noel Ferrer

Redactors juniors

El més recent