El teatre és un pla de vida

154 views

A Premià de Mar trobem diverses escoles de teatre, una gran oportunitat cultural tant per a joves com per a adults

El principal centre educatiu en aquest aspecte és el Patronat, el teatre del poble, que porta molts anys oferint cursos i espectacles. Però aquesta no és l’única opció,  ja que també podem trobar altres escoles com La Caixa dels Trons, l’escola de ball i teatre L’Acadèmia, l’associació Inalbis… Totes amb un objectiu en comú: transmetre la seva passió pel teatre. 

Avui ens centrarem en el Patronat, el centre més antic. Ens ofereix bàsicament dues activitats de teatre amateur: el teatre de text, amb diferents grups que es corresponen a les diferents edats (en total hi ha 7 grups) i el teatre musical, que es divideix en tres grups: petits joves i adults, encara que no estan estrictament definits.

Hem volgut saber per què els participants han decidit invertir el seu temps en el teatre i no fent un altra cosa, què els aporta aquesta activitat. La majoria de gent respon a les nostres preguntes dient que els agrada fer teatre pel fet que poden ser ells mateixos i els ajuda a conèixer-se millor, ja que molts ens asseguren que el Patronat és un lloc on tu pots ser lliure, hi ha molt bona relació amb els companys, professors… Molts han assegurat que el teatre sí que pot ser un pla de vida i no només pel fet que sigui un treball o com per a molts, un hobby, sinó que el teatre els obre moltes portes cap a l’aprenentatge, cap a saber el que és l’empatia, ja que ells per interpretar s’han de posar en la pell dels altres. A més molts asseguren que anar a teatre és el seu espai segur, on pots mostrar els teus sentiments, on cap persona et jutja.. 

Volem destacar una resposta d’una persona que sent el teatre des de ben aprop, la pregunta era què li agradava del teatre, i va contestar “el que m’agrada del teatre és que és un moment de llibertat, de poder ser qui vulguis ser. En definitiva, et permet obrir-te al món”.

Actuant pots viure la vida que vulguis, és l’oportunitat de ser qui vulguis ser, d’expressar-te, de conèixer un nou món.

Autores: Anna Galisteo, Victoria Díaz i Ariadna Garcia.


Redactors juniors

El més recent