Un taller per no anar pels carrers amb por

/
254 views

Aquest taller, anomenat ‘Autodefensa per a dones’, es va fer durant 4 setmanes al gimnàs Taekwondo Avellanada, a Premià de Mar

L’autodefensa per a dones es refereix a tots els instruments, actituds i reaccions necessàries que ens permeten arribar a actes violents i acabar amb ells.

L’autodefensa és necessària i important per a poder protegir-nos dels atacs que desgraciadament succeeixen molt sovint, aquest taller s’especifica en ensenyar a defensar-se principalment dels atacs masclistes.

Aquest taller es entrenat per un home anomenat Antonio Avellanada Segura, ell es entrenador d’autodefensa i de Taekwondo, també és el propietari on es realitza el taller, és a dir el gimnàs. Ell va començar a entrenar als 6 anys, després va començar a competir als 13 anys i finalment va començar a donar classes. Però aquest taller ha sigut organitzat per l’Ajuntament.

Vam anar el dia 26 de novembre, on hi havia onze dones que tenien entre 20 i 50 amb roba còmode.

Mentre realitzaven la sessió vam veure que s’ho passaven bé però a la vegada es concentraven. Vam veure diferents defenses personals i quan van acabar vam preguntar coses i elles amablement ens van respondre. Li vam preguntar per què s’havien apuntat a aquest taller. I van respondre: “per autoestima” i “per saber defensar-te”. Una altra noia es va dirigir a elles i els va dir: “és a dir, per inseguretats, ja que quan anem pel carrer anem amb por i ho sabeu”. També: “per les situacions d’avui en dia” i, finalment, “per saber com reaccionar en una situació d’agressió”.

També li vam preguntar si alguna vegada havien patit actes micromasclistes i van respondre que sí. “Quan et saluden habitualment els nois et facin dos petons en canvi quan saluden a altres nois donen la mà, però prefereixo donar la mà”, “quan anava pel carrer i un home em va agafar del cabell i em va tirar a terra” i “quan vas pel carrer i un home et diu si tens la regla, ja que estàs de mal humor”. “Lo habitual”, va afegir.

I finalment vam preguntar si els hi havia agradat aquesta sessió i per què. Van respondre més o menys igual: “sí, ja que aprens”, “sí, perquè et dóna més seguretat”, i una altra ens va respondre “sí, penso que això m’ajudarà”.

En conclusió, creiem que les respostes han sigut molt semblants i totes senten la mateixa por quan van pel carrer i algunes dones troben injust que els nois quan surten a les nits ningú els hi diu res en canvi a les noies les tiren floretes. Una dona va dir: “no trobo normal sortir de festa i que et tirin floretes per la mida de la faldilla”.

Això té que parar ja. Trobem injust anar pels carrers amb por.

Autors: Adriana, Gisela, Danitza, Xavier.

Redactors juniors

El més recent