Quines categories hi han a la copa Catalunya de futbol sala?

271 views

Durant aquest mes s’està celebrant una copa que acredita el millor equip de Catalunya de futbol sala, anomenada Copa Catalunya. Dins d’aquest torneig hi participen diferents categories: Benjamí, Infantil, Cadet, Juvenil i Senior. El fet que puguin competir totes les edats mostra un interès esportiu en totes les categories, dels més petits fins als més grans, on la dificultat del partits cada vegada és més intensa i són més vistos per l’audiència.

Comencem pels més petitons, on els nens i nenes només gaudeixen del futbol per poder competir quan siguin més grans en un alt nivell. En aquest partits als nois i noies no els afecta perdre o guanyar, ja que com que són petits encara no coneixen molt bé que es competir per guanyar. Ells es diverteixen jugant a l’esport que els agrada amb els seus companys.

Seguirem amb els infants on la competitivitat per guanyar ja existeix i és quan l’equip dona el millor del que té per poder guanyar. Aquests partits de la categoria infantil són molt entretinguts, ja que els nois no coneixen gaire bé el futbol sala i es dediquen més a fer el que saben i el que els diu l’entrenador, és com un futbol sala més senzill però guanyen una experiència molt alta per poder millorar l’any següent. Està molt bé que el infants puguin participar en aquesta copa per poder millorar a nivell nacional i internacional.

A la categoria dels cadets la competitivitat és molt més alta, ja que volen competir per arribar a ser el millor equip de Catalunya. Els equips treballen molt la setmana  abans del partit per tenir un nivell alt de competitivitat, això està bé perquè significa que s’esforcen per guanyar i per coronar-se el millor equip català.

Sènior és el nivell  més alt, on entren els millors equips, no només de Catalunya sinó de tot el món, com el Futbol Club Barcelona o el Mataró. Aquí els equips només participen per guanyar fan gaudir el públic d’un bon espectacle. 

Autors: Pau Garcia, Anass Essayah

Redactors juniors

El més recent