Il·lustració: Irene Rodríguez i Ruben Ojeda

Un pas endavant per aturar el canvi climàtic

334 views

Madrid va acollir des del dia 2 fins al 13 de desembre molts representats polítics de diferents països per parlar sobre l’emergència climàtica que hi ha avui en dia

Té el lema “Temps d’actuar” i rep el nom de Cimera Anual del Clima de Nacions Unides (COP 25). Aquest esdeveniment és tan important que el govern espanyol compta que aproximadament hi assisitiran al voltant de 29.000 persones. S’ha convocat aquesta cimera perquè el Parlament Europeu ha declarat oficialment que estem en alerta ambiental; el que volen es pactar per a què la temperatura del planeta no pugi més de 1,5ºC.

Donald Trump (president del Estats Units d’Amèrica) continua negant el canvi climàtic, de manera que això és un motiu pel qual és difícil avançar en aquest sentit, ja que els Estats Units d’Amèrica és un dels estats que més contamina i que més emissions dolentes pel medi ambient provoca.

La decisió d’haver fet una cimera sobre el canvi climàtic és un punt molt a favor per aconseguir que els diferents països es posin d’acord per intentar aturar les conseqüències que pot provocar.

Degut a la renuncia de Xilè a aquesta convocatòria Espanya es va oferir voluntària per organitzar aquesta reunió tant important.

En 1997 la majoria dels governs van fer un tractat, conegut com Protocol de Kyoto, per reforçar la consciència pública dels problemes relacionat amb el canvi climàtic.

Prèviament a aquesta cimera de Madrid s’havien fet altres pactes, com per exemple l’acord de París, però mai aquest acord s’ha arribat a executar, de manera que aquesta nova cimera té com a propòsit fer que els països s’acabin posant d’acord per intentar complir els acords que es van prendre a París i determinar com fer-ho possible.

Segons el regidor delegat d’economia de Madrid, Miguel Ángel Redondo, aquesta COP 25 tindrà un impacte d’ingressos directes e indirectes en l’economia de Madrid de 148,8 milions d’euros.

En aquesta cimera també hi ha assistit l’adolescent que ha deixat tot el món bocabadat amb la seva manera d’expressar-se davant el públic: Greta Thunberg és la viva imatge de la lluita contra el canvi climàtic.

Autors: Mariona Martínez i David Calvo

Redactors juniors

El més recent