‘La tendresa’: et moriràs de riure!

/
268 views

El passat divendres, la darrera obra de Dagoll Dagom i T de Teatre va arribar al teatre L’Amistat a Premià de Mar. Nosaltres vam tenir la sort de poder gaudir de l’obra i parlar amb els actors

La tendresa va ser dirigida i escrita per Alfredo Sanzol, que es va inspirar en les comèdies de Shakespeare per crear aquesta. Gràcies a aquesta magnífica història va ser el guanyador del Premi Nacional de Literatura Dramàtica 2017 i del XII Premi Valle Inclán de Teatre.

Sanzol va escollir el millor repartiment que va trobar per plasmar les seves idees a l’escenari: Jordi Rico, Laura Aubert, Elisabeth Casanovas, Ferran Vilajosana, Javier Beltrán i Marta Pérez.  L’Elisabeth Casanovas és molt coneguda per la sèrie Merlí i coneixem la Laura Aubert des que va interpretar l’Elefant de Renard.

Aquesta obra tracta d’una reina amb poders i les seves dues filles que naufraguen a propòsit a una illa deserta per no trobar-se amb homes mai més, ja que sempre han sigut la causa del seu patiment i la reina no vol el mateix per les seves filles. El que no s’esperen és  trobar-se amb un llenyataire i els seus dos fills, que van fugir de les dones vint anys enrere. Quan la reina i les seves filles s’adonen de la presència dels homes decideixen disfressar-se de soldats per protegir-se.

En Jordi Rico, la Laura Aubert i la Elisabeth Casanovas van ser tan amables de respondre a les nostres preguntes després de la funció. Tots van coincidir que, malgrat ser professionals, encara senten nervis a l’hora de sortir a l’escenari.

Sobre La tendresa, Elisabeth Casanovas ens va comentar: “És un repte fer una obra shakespeariana amb un llenguatge tan fi i fer que arribin totes les imatges al públic”. La Laura Aubert i en Jordi Rico van destacar-ne en treball en equip.

Sobre  la part més emocionant de ser actriu, Laura Aubert diu: “Potser el més emocionant quan tot s’ajunta: una bona obra, bona gent amb qui treballar i bon públic. Es crea una energia molt especial”. Elisabeth Casanovas opina: “Jo crec que la part més emocionant canvia, és com la vida, cada cop que et fas gran és diferent. El més emocionant és que l’aprenentatge mai para, perquè els personatges, la gent amb qui treballes i el to del que estás explicant sempre és diferent”.

Laura Aubert aconsella als joves que es volen dedicar al teatre “que hi poseu molta il·lusió i que trobeu la vostra manera d’encarar l’ofici, però sempre des de l’il·lusió”. Elisabeth Casanovas hi afegeix: “Doncs que confieu molt en vosaltres i que tingueu moltes ganes perquè, com tot, hi heu de treballar molt però sempre amb ganes”. Jordi Rico ens aconsella: “Que estimeu molt el teatre i que és un treball que es pot arribar molt ràpid però l’important no és arribar-hi, és mantenir-se”.

Aquesta obra ens ha fet riure fins que no podíem més, la història està molt ben plantejada i el repartiment és magnífic, és un reflex de l’esforç del director i dels actors.

Autors: Anna Galisteo i Maitane Barranco

Redactors juniors

El més recent