Foto de Ràdio Premià de Mar

El Museu de l’Estampació: Un gran museu situat a un poble petit

231 views

Al Museu de l’Estampació podem gaudir d’una visita guiada per l’exposició permanent, on podem trobar antigues màquines d’ estampació, diferents models de teixits amb diferents estampats fets al museu, diferents mostres de estampats i segells per estampar, i una part on podem veure com a anat avançant l’ estampació.

El Museu de l’Estampació de Premià de Mar és conegut per ser l’ únic museu d’Espanya especialitzat en l’estampació tèxtil. Té com a objectiu principal explicar l’estampació com a tècnica a través del temps i, especialment, l’ important paper d’ aquesta activitat econòmica com a base de la industrialització de Catalunya.

Està situat a l’antiga Fàbrica del Gas a Premià de Mar (carrer Joan XXII, 8) i està integrat dins del sistema de Museus de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.

El museu encara conserva l’ estructura de la Fàbrica del Gas, construïda el 1884. El Museu inicia la seva activitat amb anterioritat a l’ any 1979, data en què va passar a ser municipal. El 1986, amb l’ assistència de Jordi Pujol, es va inaugurar definitivament com a museu amb exposició permanent, oberta al públic. En el tombant del segle, l’ Ajuntament de Premià de Mar va decidir donar un impuls al museu i es va rehabilitar l’ antiga Fàbrica del Gas, renovació inaugurada el 2002.

El museu compta amb instal·lacions accessibles per a persones amb mobilitat reduïda, arxiu i fons consultable sota reserva, espais per actes de presentació, conferències i exposicions temporals i una botiga física de productes estampats i llibres.

Taller de l’obrador

Els tallers dels oficis tenen com objectiu principal crear un espai formatiu tant d’interès didàctic com creatiu on l’alumne pugui completar la seva visita al Museu. Mitjançant una activitat pràctica es pretén aproximar als nens, adolescents i adults, a la realitat del món artesanal i industrial tèxtil. Els diferents tallers que s’ofereixen són: l’aprenent de teixidor, l’ofici d’estampador i l’aprenent de colorista.

Horaris

  • De dissabtes a diumenges – de les 11h fins a les 14h.
  • Tant les visites guiades com els tallers són d’una hora de durada.

Tarifes

  • Entrada: 3€ per persona / Entrada bonificada: 1,50€
  • Entrada i visita guiada: 4€ per persona / Entrada i visita guiada bonificada 2€
  • Visita tècnica: 5€
  • Tallers didàctics: 4€
  • Taller familiar: 8€
  • Demostració estampació: 2€
  • Mural i conte: 4€

Redactors juniors

El més recent