Anass Anzaoui: “No facis cas als teus amics quan et diguin que el voleibol és per dones”

//
321 views

Anass Anzaoui té 20 anys i actualment és jugador del Club Voleibol Vigo i també ha sigut convocat vàries vegades per les categories inferiors d’Espanya, sub20. El CV Vigo està jugant en la Divisió d’Honor. Aquest jugador va començar jugant en l’equip CV Serra Marina ( l’equip  de voleibol del institut de Premià de Mar), després va passar pel CV Badalona, el CV Mataró i el CV Palència, abans d’arribar al CV Vigo.

Quines són les raons pels qual has escollit el voleibol?

Per la meva forma física vaig pensar que el voleibol era l’esport més adequat. Va ser molt difícil escollir,  ja que la meva forma física també era adequada pel bàsquet.

Qui és el teu jugador preferit? I per què?

Guillermo Falasca, perquè és un jugador que sempre es llença per totes les jugades i no deixa que la pilota toqui el terra i, sobretot, sempre que ha d’acabar una jugada ell mateix, ho fa amb un punt a favor.

Quin va ser el nivell de dificultat de passar d’un equip inferior al Club Vigo Voleibol? 

Va ser molt difícil adaptar-me a un club molt gran com el de Vigo, ja què no només el nivell de dificultat era diferent si no també el temps d’entrenament. Sempre havia de venir amb les mateixes sabates, mitjons, pantaló i samarreta, això per mi era molt diferent a l’equip CV Serra Marina on no et demanaven tanta responsabilitat.

Quin ha sigut el teu millor partit? I pitjor?

El meu millor partit va ser quan vam guanyar el Mundial amb la Sub19. I el meu pitjor partit va ser quan vaig perdre una final en un torneig perquè si l’haguéssim guanyat hi havia l’ocasió de ser el millor jugador europeu del torneig.

Quin ha sigut el partit més emocionant que has viscut?

Va ser en l’últim partit de lliga amb el Palència: jugàvem contra el Barcelona pel 1r lloc de la lliga. Finalment vam guanyar nosaltres encara que el partit va ser molt igualat.

Quants i quins premis has guanyat?

He guanyat 3 lligues i 5 trofeus de millor jugador del torneig.

La gent té prejudicis amb el voleibol?

Sí, sobretot quan ets petit perquè a mí molt dels meus amics em deien que el voleibol era per noies i que m’havia de dedicar al futbol o al bàsquet. Però els meus pares em van dir que fes el que m’agradés i no el que agradava als meus amics.

Per què creus que el voleibol es un esport minoritari?

Jo crec que, per una part, és perquè la gent creu que el voleibol és un esport per dones i, per una altra part, perquè ser un jugador de voleibol professional és molt difícil perquè com a mínim has de ser alt o alta i això no ho és tothom, i a més també has de ser bo jugant.

Autors: Ramon i Ayman

Redactors juniors

El més recent