Quins esports nàutics podem fer a Premià de Mar?

278 views

Al Maresme s’organitzen diferents activitats nàutiques en diferents pobles. Repassem les distintes opcions

A Premià de Mar hi trobem cursos de vela a la platja i també cursos de paddle surf amb guia adaptats per persones disminuides, autistes severs i més col·lectius. Aquesta activitat, conjuntament amb els cursos de patró de navegació bàsica, també es pot realitzar a Vilassar de Mar.

Al Masnou també tenim activitats d’iniciació nàutiques com el windsurf i l’starboar, on et proporcionen tot el material necessari. 

On més activitats hi ha per realitzar és a la Base Nàutica Pineda de Mar, on n’hi ha diferents tipus: esports de vela, com catamarà, patí català, monobuc RS i windsurf; activitats nàutiques amb motor, com esquí nàutic, wakeboard, kneeboard, speedboat, banana bus, flyfich, donut i airstrem; i per últim activitats nàutiques sense motor, com caiac de mar i paddle surf. Apart, també tenen una escola de vela i nàutica. Totes aquestes activitats es realitzen a la platja.

A Still Nàutic també organitzen sortides en veler de regates al Port de Mataró, i a la Base Nàutica de Santa Susanna hi trobem varies activitats per fer com windsurf, kite-surf, submarinisme, jet ski, catamarà, banana, caiac i vela; a la platja de les Dunes des del mes d’abril fins a octubre.

Coneixes Blaumar?

Blaumar és un centre esportiu on fer una gran varietat d’activitats i cursos especialitzats de tots els nivells, que es realitzen entre Arenys de Mar i Premià de Mar. Entre aquestes activitats hi trobem: submarinisme, pesca submarina i apnea i passejades i sortides al mar. Totes aquestes activitats duren un màxim de 3 hores consecutives i tenen una capacitat de 36 persones. 

Com que és un centre educatiu i per gaudir, també s’organitzen campus esportius a l’entorn del mar i activitats escolars. En aquest centre disposen de tot el material necessari, amb venta i lloguer dels materials i compta amb un servei de manteniment i reparació. També té serveis adaptats com accessibilitat per a persones en cadira de rodes amb certa mobilitat, per cecs o deficients visuals i sords o hipo-acústics.

Tothom pot fer paddle surf

Sup Addicte és una escola de paddle surf de Premià de Mar i Vilassar de Mar. Organitza cursos de formació de monitors, cursos de l’esport amb part pràctica i teòrica, sortides guiades, excursions, regates, remades populars i stand up paddle adaptat per a persones disminuïdes, autistes severs altres col.lectius, amb la finalitat d’ensenyar a la gent amb diferents necessitats que tothom pot obtenir bones sensacions al mar. A més a més compten amb tot el material necessari i adaptat  per realitzar aquest tipus d’activitats.

A Sup Addicte també s’organitzen sortides nocturnes amb lluna plena, sortides a coves i sortides a la Costa Brava.

Hem aconseguit parlar amb l’antic director de la Federació Catalana de Surf, que també es jutge, seleccionador català de surf i de paddle surf i director i propietari de l’escola, l’Oscar San Juan, que ens ha dit: “Per a mi el paddle surf ho és tot, és un model de vida, jo visc del paddle surf i del mar, i les sensacions que s’obtenen són fantàstiques”.

Autors: Irene i Rubén

Redactors juniors

El més recent