Mites de la ciència

270 views

Mai heu sentit que un xiclet triga 7 anys en digerir-se o que els humans només utilitzem un 10% del nostre cervell? En aquest article descobrirem si això és cert o fals.

Un xiclet triga 7 anys en ser digerit?

Que un xiclet trigui 7 anys en digerir-se quan una persona se l’empassa és un mite, ja que, realment, un xiclet triga el mateix en pair-se que qualsevol aliment; així que no serà massa perjudicial per al nostre organisme gràcies a un àcid que trobem en el nostre aparell digestiu, anomenat àcid clorhídric, que el dissoldrà.

Utilitzem un 10% del nostre cervell?

Sempre ha estat present la idea que l’ésser humà utilitza només la petita fracció del 10% del seu cervell, tot i que cada vegada tenim més proves que ens diuen que n’utilitzem pràcticament el 100%. El que passa és que no tot el nostre cervell són neurones, ja que tenim un 10% de cèl·lules que ajuden a mantenir un bon funcionament de les neurones, per tant, es creu que aquesta dada ha causat la confusió.

El mode incògnit et fa invisible a l’internet?

Des de fa anys es pensa que el mode incògnit et fa invisible a l’internet i així pots buscar i jugar jocs a l’escola sense que ningú, una vegada tanquis el mode, conegui el que has fet. El que fas sí que és visible. Les pàgines web que visitem, el teu proveïdor d’Internet, o l’empresa o propietària del maquinari, si fas servir Internet des de la feina o una WiFi pública, poden veure la teva adreça IP, i per tant identificar-te, i saber on has estat.

L’aigua realment es conductora ?

L’aigua realment sí que condueix l’electricitat, però no tant com es creu. És perillós dutxar-se al costat d’aparells electrònics perquè, encara que no sigui el millor conductor, l’electricitat segueix fluint per l’aigua en quantitat considerable i si el toca podries enrampar-te. Aquest mite és creu a causa de les pel·lícules on un aparell electrodomèstic cau a la banyera i genera un gran corrent elèctric .

Resultat d'imatges per a "el agua realmente conduce electricidad""

Cal esperar una hora per anar a l’aigua després de menjar?

El mite s’origina en la idea que després de menjar la sang viatja a l’estómac per fer la digestió. Per això no va cap als músculs, que no poden treballar igual i, per tant, no pots nedar ni surar. Però en realitat no hi ha cap fonament científic ni biològic per afirmar que això sigui veritat, en realitat afirmen tot el contrari.

Si tots els xinesos saltessin a la vegada canviarien la rotació terrestre?

No, ja que, en primer lloc,  seria molt improbable aconseguir que tothom saltés a la vegada. I, en el cas que algú ho aconseguís, seria igual a una explosió de mig kilotó (mitja bomba nuclear).

Es dolent despertar un somnàmbul?

Abans de desmentr aquest mite cal explicar què és el somnambulisme: és un estat de somni i vigilància (segons el doctor Eduard Estivill). Les persones somnàmbules caminen amb els ulls oberts, però en canvi no interactuen amb ningú i no recorden el que ha passat aquella nit. El mateix doctor Eduard Estivill diu que és mentida que sigui perillós despertar un somnàmbul, només se sentirà confús. De tota manera, és molt difícil despertar a un somnàmbul.

Resultat d'imatges de sonambulismo

Redactors juniors

El més recent