Els videojocs provoquen violència?

/
234 views

Hi ha hagut varis incidents amb violència on tots els protagonistes han sigut adolescents que jugaven a videojocs violents (com Doom, GTA o Call of Duty) i, segons algunes persones, d’allà han tret les idees pels seus atacs. S’ha dit que els videojocs han causat molts incidents ja que la majoria de persones que han fet un atac hi han jugat alguna vegada.

Donald Trump ha afirmat sense cap referent que, com que totes aquestes persones jugaven a videojocs violents, ha sigut la seva influència la que els ha empès a fer aquests actes. Els creadors de videojocs violents i no violents han respost en contra de la declaració de Donald Trump dient que als Estats Units hi ha molt d’accés a les armes de foc, al contrari d’en altres països. 

L’única culpa que poden arribar a tenir els videojocs son la de donar una idea de com fer un atac, però això també pot ser donat per pel·lícules, sèries, còmics, novel·les, i fins i tot simples imatges. Si per aquests incidents s’han de prohibir el videojocs, també s’haurien de prohibir pel·lícules, sèries, llibres i imatges. 

S’ha fet un estudi dels tiroteigs que s’han fet en Estats Units i Regne Unit. Als Estats Units l’accessibilitat de les armes és molt alta que al Regne Unit; per això els tiroteigs als Estats Units suposen un 73% de tots els que es fan al món i als del Regne Unit un 3%. Els adolescents anglesos també juguen als videojocs, no?

La conclusió és que els videojocs no fomentan els tiroteigs fets per adolescents si no que pot ser que la culpa sigui d’altres factors com l’accés a les armes.

Autors: Noel i Hugo

Redactors juniors

El més recent