Què opinem sobre la restricció de cotxes a Barcelona?

152 views

A partir de gener de 2020, els cotxes de dièsel o benzina que estiguin matriculats abans del 2000 no podran entrar a Barcelona. Si ho fan, rebran una multa. Nosaltres creiem que és una bona iniciativa, però que té alguns inconvenients.

La restricció dels cotxes contaminants a Barcelona és una mesura positiva perquè reduirà la contaminació, però encara que sembli molt és una acció molt petita. Per exemple, s’hauria de reduir la quantitat de fàbriques o fer-les sostenibles. Això seria més eficaç, ja que són més contaminants que els cotxes.

Com a alternativa a l’ús del cotxe, podríem agafar més els transports públics, com el tren, ja que contaminen menys. I a poc a poc, aconseguir així que la contaminació no vagi a més.

Per a notar un canvi global i no només local, hauríem de fer aquesta acció a més ciutats contaminades, fins que la mesura s’estableixi a tot el món. A més, hauria d’imposar-se que el combustible no renovable cada vegada sigui més car i el renovable cada vegada més accessible. 

El principal inconvenient de la nova legislació és que hi ha persones que s’hauran de comprar un altre vehicle, si no tenen un cotxe en les condicions que es requereix. Ens reafirmen: la millor alternativa és utilitzar el transport públic.

Redactors juniors

El més recent