Per què es celebra el Dia Escolar per la No Violència i la Pau?

585 views

Cada any el 30 de gener se celebra el Dia de la Pau o DENIP (Dia Escolar per la No Violència I la Pau) arreu del món des que l’ONU ho va reconèixer a 1993

El día de la pau es celebra desde 1964, es un dia d’educació no violenta i pacificadora en el que es fan activitats o diferents actes a favor de la no violència, l’educació, la tolerància, la solidaritat, la concòrdia, el respecte als drets humans. Tot això es fa per commemorar a Mahatma Gandhi, qui va ser un avocat, polític i pensador de l’Índia entre el segle XIX i el XX. Aquest home és conegut principalment per reivindicar i conduir la independencia de la Índia a través de mètodes no violents. Va ser assassinat a trets amb 79 anys per Nathuram Godse, un radical Hindú el día 30 de gener de 1948.

Com tots sabem, un colom blanc amb una branca d’olivera al bec, és un símbol de pau, reconegut actualment i internacionalment, pràcticament en totes les cultures i països del món. Aquest símbol encara que va començar a popularitzar-se després de la segona guerra mundial, (1939-1945) ,el seu origen i significat és molt més anterior. El emblema del colom blanc, prové de la tradició jueva i cristiana.

Adriana i Mariona

Redactors juniors

El més recent