Teresa de Calcula, un referent mundial

143 views

En el Dia de la Pau no podem oblidar una dona que va ser una figura pública en tot el món: Teresa de Calcuta

Santa Teresa de Calcuta​, de nom real Agnes Gonxha Bojaxhiu, va ser una monja catòlica, també era professora i missionera. Es va convertir en una dona famosa per dedicar tota la seva vida  a ajudar la gent necessitada, especialment els malalts de lepra.

El 1963 va fundar una ordre religiosa femenina que es deia Les missioneres de la Caritat i que es dedicava a acollir milers de persones que eren pobres i desnonats, els ajudaven i els donaven una llar per poder viure millor.  També va intentar ensenyar a llegir el màxim nombre possible de nens.

L’any 1979 va guanyar el premi Nobel de la Pau per la seva tasca, perquè sempre estava ajudant a tothom que ella podia, i sobretot a la gent que no tenia els diners suficients per poder menjar o fer la seva vida quotidiana tranquil·lament.

Abans de morir també va publicar una sèrie de llibres explicant les seves experiències, com En el cor del món o Moments d’humiltat.

I encara avui en dia es continua parlant d’ella, en moltes ocasions, i sempre es parlarà de les bones obres que ha fet .

Redactors juniors

El més recent