El dia de la pau no va només de guerres

/
85 views

Des de 2003 hi ha hagut a Espanya més de 1038 dones assassinades i aquest any 2020 ja hi ha 5 víctimes de la violència de gènere

Últimament la nostra societat està en una situació crítica, sobre tot parlant sobre el maltractament físic i psicològic que reben les dones. Els casos de dones maltractades i assassinades són extremadament alts i gairebé s’han convertit en una notícia més del dia a dia. 

Dins de la violència de gènere hi ha molts tipus que també estan molt presents a la societat actual, no només és la mort, com moltes persones creuen: hi ha, per exemple, el control de la teva parella i les violacions. Els casos de violencia no només es limiten al maltractament físic, també s’hi veuen implicats els casos de maltractament psicològic, que deixa marca permanent en les víctimes.  

El maltractament provoca lesions físiques i mentals greus, que atemoritzen a la  víctima durant anys, posteriorment aquestes víctimes necessiten uns tractaments mèdics per superar aquell trauma.

Algunes de les conseqüències més greus de la violència de gènere són: lesions diverses (contusions, traumatismes, ferides, cremades…), que poden produir discapacitat; deteriorament funcional; símptomes físics inespecífics (per exemple cefalees); empitjorament general en la salut de la víctima…

Molts dels casos es troben dins d’una parella estable, ja que molt sovint estan presents les preguntes com “On ets? A quina hora vindràs?”. O diferents prohibicions com “No vagis amb amics”, “no et posis això que és molt curt”…

En la nostra societat s’ha de dir que existeixen moltes relacions tòxiques. Una de les raons es troba en les xarxes socials que et permeten vigilar la teva parella quan i com vulguis. Les persones que habitualment volen aconseguir el poder de decisió sobre una altra, utilitzen l’amor per “esclavitzar” la parella. 

La justícia i la llei està canviant poc a poc per intentar que les violacions o maltractes acabin eliminant-se per fi, encara que estem molt lluny d’aconseguir-ho ja que molts dels violadors només han d’anar uns mesos a la presó. Moltes dones han sortit al carrer per reivindicar aquesta situació i aconseguir canviar-la; encara que el procés és lent, esperem que sigui contundent.

Redactors juniors

El més recent