A l’escola El Pilar es van realitzar activitats amb motiu del dia de la PAU

/
195 views

A l’Escola del Pilar celebrem cada 30 de gener un dels dies més importants en tot el món: el Dia Escolar de la No-violència i la Pau

Aquest curs ho hem fet de la següent manera:

D’onze a dotze hem estat fent sèries de jocs amb els nois de primària, els jocs NO són competitius sinó que són jocs cooperatius; el monitors d’aquests jocs han sigut els alumnes de l’ESO.

Un joc competitiu pot ser en grup o individual i consisteix en guanyar a l’altre equip i eliminar contrincants; per això no fem jocs competitius, perquè és el dia de la PAU i tots hem d’estar junts lluitant perquè ja no hi hagi violència. Un joc cooperatiu és un joc on tot el grup treballa per aconseguir el mateix objectiu, el Dia de la Pau tothom ha de col·laborar per aconseguir el que volem. Una altra finalitat d’aquesta activitat és poder ajuntar tots els alumnes de l’escola, des dels més petits fins als més grans.

Per estudiar la situació actual al nostre planeta, hem plantejat la idea de veure el món com un poble de 100 persones, així els nens de primària poden entendre més fàcilment conceptes complicats. Per exemple, en aquest poble de 100 habitants, 17 no tindrien accés a l’aigua potable i 48 persones no gaudirien de plena llibertat. Cada curs s’ha centrat en un concepte: l’alfabetització, les llengües, l’accés a l’aigua, l’alimentació, la riquesa… Després, ens hem trobat tots al pati per celebrar la Festa de la Pau i cada curs ha presentat un cartell amb el tema treballat.

Al final del dia, tots hem cantat una cançó de Bob Dylan, interpretada per Gerard Quintana, anomenada Escolta-ho al vent.

Anass Essayah, Youssef El Rhendour, Ayman Anzaui

Redactors juniors

El més recent