Els alumnes de 1r de primària fan teatre a l’escola

166 views

Els nens i les nenes de primer de primària de l’escola El Pilar porten ja unes quantes setmanes assajant una obra de teatre

Des de fa 38 anys, els alumnes d’El Pilar representen una obra amb la finalitat d’introduir el teatre en les seves vides des de petits, de fer que perdin la vergonya, que es puguin divertir…

Aquest any la funció que ens mostraran serà una adaptació d “Els tres mosqueters”, que tindrà lloc al Patronat de Premià de Mar els dies 21 i 22 de març.

La idea d’introduir el teatre en la vida dels petits va sorgir a partir d’un grup de pares, que ara són avis de l’escola, i d’allà va arrencar aquesta tradició que segueix fins avui en dia.

Els nens, al principi estan molt emocionats, però sí que és cert que després, quan han d’aprendre el paper, els gestos, la veu… se’ls fa una mica llarg i difícil. Però al final, un cop es veuen a sobre d’un escenari, se senten molt orgullosos de la seva feina i a tots els nens els agrada participar en aquest tipus de projectes.

Cal dir que escollir els actors i actrius per als personatges és una tasca molt complicada per l’Assumpció i la Mari Carmen, les directores de l’obra. Elles ens han dit que el primer que miren és que les característiques físiques corresponguin als personatges, és a dir, el pare hauria de ser més alt i el fill hauria de ser més baixet. També miren que el nen o la nena estigui còmode amb el seu personatge, ja que hi inverteixen moltes hores.

Assagen als migdies per evitar complicacions amb les extraescolars, concretament assagen de dues a tres, ja que és la manera de garantir que tots hi puguin anar. Si ho fessin a la tarda seria molt difícil trobar un dia per coincidir tots.

Us convidem a gaudir d’aquesta fantàstica obra que amb tant d’esforç i paciencia s’està preparant.

Autores: Mariam El Hassouni i Ariadna Garcia.

Redactors juniors

El més recent