La pau a les pel·licules

167 views

Amb motiu del Dia de la Pau hem volgut mostrar-vos un conjunt de pel·lícules que volen ensenyar els drets humans a través de situacions de guerra, racisme i estereotips durant èpoques actuals i passades.

  • Figures ocultes

Durant la carrera espacial entre Amèrica i Rússia, es va descobrir el talent d’un grup de noies matemàtiques afroamericanes, que van ser el cervell principal a l’operació, peró se’ls va negar el reconeixement per la seva ètnia.

  • El noi del pijama de ratlles

El nen protagonista viu a Berlín a l’època de la segona guerra mundial, amb la seva família alemanya. Degut al treball militar del seu pare s’han de traslladar a una altra casa. Des de la seva habitació veu una tanca però no sap què hi passa més enllà. L’únic que veu és un munt de gent vestida amb el que ell anomena un pijama de ratlles. Un dia decideix de donar una volta per la tanca i coneix a un noi jueu de qui es fa amic. 

  • La vida és bella

Guido i la seva dona Dora tenen un fill. Són jueus i són deportats a un camp de concentració. Allà, el pare explica al fill que tot és un joc i com a premi guanyarà un tanc, d emanera que amb la imaginació fa la vida del nen al camp més acceptable.

  • L’ona

A Alemanya, el professor Rainer Wenger té la idea de fer un experiment amb els alumnes per explicar el funcionament dels governs totalitaris. En uns dies comença a transformar-se en un moviment descontrolat i perillós.

  • Invictus

Nelson Mandela sap que la seva nació necessita superar la seva divisió interna, així que uneix els seus esforços amb el capità de l’equip de rugby per reunir a Sud-Àfrica durant el campionat mundial

  • La lengua de las mariposas

En un poble gallec, Moncho s’incorpora a l’escola per primera vegada, té por pel que ha sentit  que els mestres peguen als alumnes. Don Gregorio, un dels professors, sera l’encarregat introduir-lo als seus primers anys d’educació.

Redactors juniors

El més recent