Factors que han propiciat l’actual crisi al Futbol Club Barcelona

/
87 views

És evident que estem veient al pitjor Futbol Club Barcelona del segle XXI, això és per diversos factors:

El principi

Tot va començar a l’abril de 2018 en un partit que a priori per al Barça havia de ser bastant fàcil de superar, ja que amb antelació s’havia imposat per un resultat bastant gros (4-1). Era en el seu propi camp, en el partit de tornada, havia de ser un tràmit però l’increïble va passar i és que va perdre i va quedar eliminat de la Champions! I no precisament per un resultat ajustat, sinó que va perdre 3-0. I a causa del gol fora de casa que va aconseguir la Roma en el Camp Nou va significar l’eliminació del Barça en la Champions League.

El Liverpool

La crisi del FC Barcelona va seguir el setembre del 2019, quan el Barça va jugar contra el Liverpool a Anfield. El partit va resultar amb la victòria del Liverpool i una derrota molt gran del Barça, amb un 4-0. Aquest partit va ser molt polèmic: s’esperava que el Barça seguís jugant a les finals contra el Tottenham, ja que el Barça va guanyar al Camp Nou amb un 3-0, però aquest al perdre per una diferència major per la qual va guanyar va ser la clau per l’eliminació del Barça en la Champions.

El València

Un altre gran fracàs i segurament el més significatiu junt amb el del Liverpool va ser la derrota en la final de la copa contra el València. A priori es pensava que aquest partit seria una victòria bastant fàcil d’aconseguir per al Barcelona, però una altra vegada un miracle va ocorre: el Barça va perdre 2-1 per culpa de la derrota contra el Liverpool, els jugadors del conjunt català van anar amb la moral molt baixa a enfrontar-se amb l’equip ché, i aquest o va saber aprofitar imposant-se en el marcador.

La directiva

Aquest any un dels principals problemes és la junta directiva. Es va lesionar Luis Suárez el davanter titular indiscutible, i portem mesos sense Ousmane Dembelé, que és un dels titulars que estarà de baixa fins a la pròxima temporada. Ja s’ha acabat el mercat d’hivern i el Barça no ha fitxat a cap 9. Això és un problema molt greu, ja que si se’ns lesiona un dels davanters tindríem que agafar un davanter de la cantera.I hi ha hagut una gran polèmica entre el secretari tècnic del Barça Eric Abidal i una de les persones més importants del club Leo Messi.

Abidal va fer unes declaracions donant la culpa als jugadors, que Messi va respondre a les xarxes socials. El crac argentí, en les seves declaracions va dir que cadascú ha de fer-se càrrec de les seves responsabilitats. També va dir que ells són els primers que ho van reconèixer quan no estan bé. I que la directiva també ha d’assumir les seves responsabilitats i per últim quan la directiva parla ha de donar noms perquè si no s’embruta la imatge de tots els jugadors. I per culminar fa uns dies va sortir una notícia de Ràdio Barcelona en la que s’explicava que Josep Maria Bartomeu pagava a mitjans de comunicació per deixar bé la seva imatge, i embrutar la imatge dels jugadors a partir de criticar la manera de jugar de l’equip i burlar-se els pèssims resultats que ha estat obtenint el conjunt barcelonista.

El vestuari

Una de les principals raons per les quals el Barça està en una crisi és perquè els jugadors més veterans i importants s’han apoderat del vestuari (Messi, Piqué, Jordi Alba). Per tenir un equip competitiu necessites un entrenador amb carisma, i el vestuari tenia el poder total sobre l’entrenador, això és una cosa molt estranya, ja que els nous jugadors que arribaven a alguns no li feien més fàcil la seva arribada.

Autors:Adrià Casero, Jordi Santizo i Ramon Pérez

Redactors juniors

El més recent