L’escola participa en una videoconferència amb l’Antàrtida

83 views

El passat divendres 7 de febrer, els alumnes de 1r d’ESO de l’escola El Pilar (juntament amb altres escoles) van contactar per videoconferència amb Joan Riba, l’actual director de la base Juan Carlos I, l’única base espanyola a l’Antàrtida

Aquesta activitat es va fer dins del marc d’un projecte sobre l’Antàrtida que els nois i noies de 1r estan realitzant aquest trimestre. En la trobada virtual es va parlar del dia a dia a l’Antàrtida i el científic els hi va explicar com era la base per dins, a part del que tots imaginem (habitacions, cuina, menjador…) compten amb uns laboratoris perfectament equipats i una zona comú on es pot parlar, jugar, etc. 

En aquesta base els científics hi passen 4 mesos a l’any i en aquest temps han de fer totes les investigacions posibles. Actualment s’està estudiant la fauna i la flora del continent antàrtic. Joan Riba va explicar que, a prop de la base, hi ha una colònia de pingüins, això és un espectacle del que pocs poden gaudir. També va explicar que la fauna de l’Antàrtida és molt delicada i que qualsevol contacte amb la brutícia dels humans podria ferir l’ecosistema. La flora és encara més delicada, perquè les poques espècies d’algues descobertes viuen en un medi molt delicat i qualsevol alteració en aquest podria afectar tot l’ecosistema.

Redactors juniors

El més recent