L’història dels peripatètics

243 views

Al 2015 es va estrenar una sèrie que va tenir molt d’èxit: Merlí, composta per 3 temporades amb capítols d’aproximadamente 50 minuts. El seu creador va ser Héctor Lozano i la podem trobem a la plataforma Netflix

Merlí és una sèrie de gènere cómic-dramátic, molt popular entre els joves, que parla de temes propers a nosaltres perquè ens poden arribar a passar en algun moment de la nostra vida. Esta ambientada en la actualitat a Barcelona. La llengua original es el català, però també l’han doblada al castellà. Ha guanyat el Premi Nacional de la Televisió.

Un professor de filosofia, Merlí Bergeron, escull un grup d’alumnes de batxillerat per convertir-los en els peripatètics de segle XXI. Merlí els ensenyarà a qüestionar les coses i reflexionar. Però, pel seu caràcter irònic i irritant, no agrada a l’institut, perquè no tots els professors estan disposats aguantar les seves manies. Ni tampoc el seu fill, que será l’alumne més difícil que podrà tenir mai i amb el qual intentarà millorar la seva relació.

A nosaltres ens ha agradat molt aquesta sèrie i ens ha semblat molt interessant, ja que tracta sobre molts temes que ens poden passar a la nostra adolescència i que són temes molt reals de la vida quotidiana. Per algunes persones pot semblar una sèrie que tracta sobre temes tabús, però nosaltres creiem que aquests temes s’haurien de normalitzar a la nostra societat. Et pots sentir molt identificat amb la majoria dels personatges. Nosaltres la recomanem, perquè aquesta sèrie et pot ensenyar moltíssimes coses i consells que podràs fer servir dia a dia. És per a totes les edats ja que la pots interpretar de moltes maneres diferents.

Autores: Monica Arcas, Maya Garcia i Maitane Barranco

Redactors juniors

El més recent