La febre ‘Tusa’: analitzem el hit de Karol G i Nicki Minaj

/
238 views

‘Tusa’ és el nou hit cantat per Karol G i Nicki Minaj, dues dones poderoses en l’àmbit musical. El videoclip de ‘Tusa’ es va estrenar el 7 de novembre del 2019 i fins al dia d’avui ha tingut 645.337.134 visualitzacions i 6,1 M de likes. Aquest tema ha triomfat de manera internacional i ha fet revolucionar els joves, però la gran pregunta és: per què?

Per començar, la palabra tusa vol dir “depressió amorosa” en espanyol de Colòmbia; també té altres significats en altres idiomes, però Karol G volia centrar-se en la traducció colombiana, ja que és d’on prové ella. Aquesta cançó la van fer en homenatge a totes les dones que passen per depressions molt intenses degut al desamor.

Karol G i Nicki Minaj, amb aquesta cançó, volien fer veure a totes les noies que són capaces de superar tot el que els passa i seguir cap endavant, és a dir, que no per culpa d’un home o per una relació amorosa han de patir i quedar-se tancades a casa plorant, com bé s’interpreta en aquesta estrofa:

Ya no tiene excusa (No, no)

Hoy salió con su amiga disque pa’ matar la tusa (Ah, tusa)

Que porque un hombre le pagó mal (Ah)

Está dura y abusa (Eh)

Actualment és més coneguda com la “febre tusa”,  ja que s’encomana sense parar entre els joves d’avui en dia, tant parlant, com a les discoteques, a les xarxes socials… i no és només per la seva melodia i el seu ritme. ‘Tusa’ ha estat un èxit entre els joves ja que, quan escolten aquest tema, se senten molt identificats amb la lletra de la cançó. Les edats de les persones que han escoltat aquesta cançó és sobretot entre 12-19 anys: casualment coincideix amb les edats en què les persones es comencen a descobrir a ells i als altres.

En la meva opinió crec que és un molt bon tema i més sent cantat per dones, ja que normalment, quan es parla dels patiments de les dones en les cançons, solen estar cantades per homes, quan en veritat qui realment sap com una dona pateix és la mateixa dona. És a dir, per molt que els homes escriguin cançons respecte a les dones i els seus desamors, ells mai sabran què senten elles de veritat. Per això també crec que ha sigut un shock en la societat, perquè la cançó està escrita a partir de vivències interiors i això fa que tot sigui més realista i natural.

Aquí us deixo el link de la cançó per si encara no l’heu escoltada: 

Redactors juniors

El més recent