Reflexions sobre la moda als Oscar

/
55 views

En els Oscars no només es valoren les pel·lícules i actuacions, sinó que també s’hi valora la vestimenta dels actors i actrius. Els estilistes i dissenyadors es barallen per vestir els nominats i guanyadors, ja que així poden promocionar la seva marca. Com a espectador potser no et pots permetre un vestit de marca cara, però sí que pots comprar-ne una colònia. 

Volem reflexionar sobre dues realitats dels Oscar:

En primer lloc, les noies no tenen la mateixa pressió que els nois a l’hora de vestir-se. Els nois poden anar amb  una americana i corbata, però les noies han d’anar molt més arreglades i amb vestits molt extravagants, i amb la pressió de si els agrada als altres. Encara que també hi ha noies que utilitzen els seus vestits per cridar l’atenció, per sortir en revistes, diaris… per a què es parli d’elles a tot arreu, encara que sigui per criticar-les. Aquest seria el cas de Bjork o Cher, de les quals avui en dia encara se’n parla per alguns dels seus vestits.

Per una altra banda, hi ha actors que volen trencar amb aquesta dinàmica masclista. És el cas de Billie Porter, que va revolucionar la catifa vermella presentant-se amb un smoking que era un vestit i així va trencar les regles de gènere. Arriscant-se a arruinar la seva carrera, va tenir molt de valor en reivindicar que no només les noies s’han d’arreglar i que no han de tenir més o menys pressió social per el seu gènere.

Els Oscars són un esdeveniment molt important per totes les edats, molt famós i influent arreu del món. Per això, des de el nostre punt de vista, creiem que hi hauria d’haver més igualtat a l’hora de vestir entre els homes i les dones.

close

Adriana Corpas Días
Aleix Pou Peralta
Amira Benslaiman
Anass Essayah Tantoun
Anna Galisteo
Mariona Martínez
Ariadna Fargallo Lopez
Ariadna Garcia Lara
Ayman Anzaui Anzaoui
Adrià Casero Roca
Danitza Sofia Sardón
David Calvo
Eva Sánchez
Gisela Ferrer Pereira
Iker Exposito Avendaño
Irene Rodríguez
Jordi Santizo
Lucia Marín
Maitane Barranco
Mariam El Hassouni
Maya Garcia
Mònica Arcas Mateos
Noel Ferrer
Pau Garcia Lopez
Pol Tamayo
Ramon Pérez
Roser Montañola
Ruben Ojeda Puyoles
Unai Soria
Victoria Díaz R.
Xavier Torres
Hugo Guillem Marchante
Youssef El Rhendour

El més recent

Els patis de sisè

Hem canviat d’edifici i ara els patis són diferents. Per nosaltres és un canvi important perquè