Reflexions sobre la moda als Oscar

/
98 views

En els Oscars no només es valoren les pel·lícules i actuacions, sinó que també s’hi valora la vestimenta dels actors i actrius. Els estilistes i dissenyadors es barallen per vestir els nominats i guanyadors, ja que així poden promocionar la seva marca. Com a espectador potser no et pots permetre un vestit de marca cara, però sí que pots comprar-ne una colònia. 

Volem reflexionar sobre dues realitats dels Oscar:

En primer lloc, les noies no tenen la mateixa pressió que els nois a l’hora de vestir-se. Els nois poden anar amb  una americana i corbata, però les noies han d’anar molt més arreglades i amb vestits molt extravagants, i amb la pressió de si els agrada als altres. Encara que també hi ha noies que utilitzen els seus vestits per cridar l’atenció, per sortir en revistes, diaris… per a què es parli d’elles a tot arreu, encara que sigui per criticar-les. Aquest seria el cas de Bjork o Cher, de les quals avui en dia encara se’n parla per alguns dels seus vestits.

Per una altra banda, hi ha actors que volen trencar amb aquesta dinàmica masclista. És el cas de Billie Porter, que va revolucionar la catifa vermella presentant-se amb un smoking que era un vestit i així va trencar les regles de gènere. Arriscant-se a arruinar la seva carrera, va tenir molt de valor en reivindicar que no només les noies s’han d’arreglar i que no han de tenir més o menys pressió social per el seu gènere.

Els Oscars són un esdeveniment molt important per totes les edats, molt famós i influent arreu del món. Per això, des de el nostre punt de vista, creiem que hi hauria d’haver més igualtat a l’hora de vestir entre els homes i les dones.

El més recent

Fem impro!

Dijous 10 de desembre, nosaltres, la classe de sisè, vam rebre la visita de l’actor Rai