Un petit gran teatre

316 views

L’Espai l’Amistat és un espai cultural de l’Ajuntament de Premià de Mar on, durant l’any, es projecten pel·lícules d’actualitat, es representen obres de teatre professionals i se celebren concerts.  Es va inaugurar el 20 de gener de 2012. 

El teatre ofereix una programació molt completa de teatre. Permet veure-hi funcions que s’han representat recentment a Barcelona o, fins i tot, que s’avancen a la seva estrena a la capital. Per exemple, fins a l’estiu hi podrem veure: “Abans que es faci fosc”, “Els Brugarol”, “Eva contra Eva”, “Nens i nenes” i “Sopar amb batalla”.

L’Amistat no només és un teatre, també té molta història darrere. Inicialment  era una associació anomenada Centre l’Amistat Obrera però al llarg dels anys va anar canviant, amb els diners que recaptaven dels treballadors es va poder anant construint un edifici mica en mica. L’escenari per poder fer-hi teatre va arribar el 1907, encara que el cinema trigaria dos anys més. En els anys que va durar la Guerra Civil l’escenari de l’Amistat va estar força concorregut: cada dijous es feien festivals musicals per recaptar fons per a l’exèrcit de la República. Voltant l’any 2009 el Centre l’Amistat va cedir l’edifici a l’ajuntament que el va rehabilitar per fer-ne un equipament públic i per retornar a la propietat uns locals en més bones condicions. Les reformes no van afectar a la façana original ni l’estructura interior del cafè, però gràcies a la reforma va deixar pas a la creació d’un nou Espai amb capacitat i condicions per oferir una activitat cultural per a tots els públics

El seu director és Toni Martín, el creador dels Premis Butaca. Són els premis teatrals més importants de Catalunya, creats l’any 1995 a Premià de Mar per la Glòria Cid i el Toni Martín. Els finalistes són votats per un jurat d’especialistes i els guardonats són votats directament pel públic.

Redactors juniors

El més recent