Billie Eilish: el referent que necessitaven els joves

733 views

Billie Eilish Pirate Baird O’Connell, més coneguda com Billie Eilish, és una cantant i compositora nascuda a Los Angeles. La jove, de 18 anys, és la guanyadora de 12 premis entre els quals trobem 5 Grammy, 3 MTV Video Music Awards i 1 People’s Choice Awards. És l’artista més jove en guanyar l’Àlbum de l’Any (When We All Fall Asleep, Where Do We Go?) i la Cançó de l’Any amb Bad Guy; i és la segona artista de la història en guanyar en quatre categories generals en la mateixa nit.

Eilish s’ha convertit en el principal referent de la nostra generació, però això no li ha portat la felicitat. Des de petita ha patit depressió, síndrome de Tourette (apareixen sons i moviments repetitius i involuntaris que no es poden controlar), dismorfia corporal (obsessió amb la “imperfecció” del teu cos que pot acabar en autolesió) i pensaments de suïcidi. Ella mateixa va confessar en una entrevista: “Vaig morir als 16 anys i em vaig reencarnar en un ésser anomenat Billie Eilish“.

La seva fama va sorgir amb una cançó anomenada Ocean Eyes, una cançó dolça i relaxant que ens transporta a un altre món. Aquesta està composada per Finneas O’Connell, el el germà i millor amic d’Eilish. També és cantant i va ser component d’un grup per al qual va escriure aquesta cançó, que darrerament va interpretar la seva germana amb 13 anys, a l’inici de la seva carrera. 

Al 2017 va estrenar el seu primer EP anomenat Don’t Smile At Me que conté èxits com Copycat, una de les nostres preferides, que parla sobre la fama i el voler ser com els altres: ‘You better love me, ‘cause you’re just a clone’. A Idontwannabeyouanymore parla amb ella mateixa i rebutja el que veu, un moment pel qual hem passat tots o encara ho patim. Amb les paraules d’aquesta cançó ens fa identificar-nos amb ella i veure l’amor propi des d’un altre punt de vista: Was I made from a broken mold?

Al darrer any va publicar When We All Fall Asleep, Where Do We Go?, el seu primer àlbum d’estudi. Tal com indica el seu títol, fa referència als problemes d’insomni que han patit Eilish i milions d’adolescents. Trobem l’èxit mundial Bag guy, que reivindica l’empoderament de la dona en les relacions de parella, fins a tal punt que arriba a ser ‘la dolenta de la pel·lícula’. Volem destacar la melodia que apareix després de cada tornada, s’ha tornat tan viral que fins i tot els que no coneixen a Billie Eilish la saben cantar: ‘I do what I want when I’m wanting to my soul? So cynical’.

Sense dubte, Xanny és una de les nostres cançons prefereides. És una denúncia de la relació que tenen els joves i les drogues: Eilish critica com els seus amics mica en mica deixen de ser-ho i simplement es converteixen en alcohol i drogues. A la tornada apareix un efecte de so que vol representar un mal de cap, et transporta a aquest tipus d’ambient i t’aconsegueix transmetre la tristesa que pateix quan veu que està perdent els seus amics: ‘I’m in their second hand smoke still just drinking canned coke I don’t need a xanny to feel better’. 

Per últim, volíem parlar de Bury A Friend, la cançó més fosca que ha tret. Parla sobre els malsons recurrents que pateix; de fet, en una entrevista va confesar que anys enrere va estar tres nits sense dormir per la por de que un d’aquests malsons tornés. Volem parlar del videoclip tan popular. Eilish apareix com si fos un espectre amb els ulls negres, xeringues a l’esquena, ja que ella vol representar que ella és el monstre que dorm sota el seu llit: ‘Your talk’ll be somethin’ that shouldn’t be said out loud honestly, I thought that I would be dead by now’.

Com a conclusió, Billie Eilish és un dels nostres principals referents, admirem molt la seva manera de vestir per no ser sexualitzada, la seva música, els temes que tracta i la seva manera d’afrontar la vida. És d’un gran ajut per a tots els joves perduts.

Autores: Anna Galisteo, Lucia Marín

Redactors juniors

El més recent