Recordem a Marie Curie amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

198 views

Cada 11 de febrer se celebra el Dia Internacional de la Dona i la Nena Científiques, per la qual cosa es dona una consideració important a la part femenina dins del món de la ciència

Al llarg de la història, hem pogut conèixer models femenines que han tingut un gran paper dins de la ciència. D’aquestes, actualment n’hem après una bona part del que coneixem de la ciència. Així que cal commemorar-les i recordar-les, per ser dones amb una actitud científica i lluitadora, en el dia que se’ls atorga anualment.

De totes les que trobem durant tota la història, hem escollit parlar sobre Marie Curie. Ella va ser la primera dona guanyadora d’un Premi Nobel de Física el 10 de desembre de 1903, en reconeixement als extraordinaris serveis rendits en les seves investigacions sobre els fenòmens de radiació.

Més tard, a l’any 1911, va rebre un altre Premi Nobel de Química en reconeixement als seus serveis en l’avanç de la química pel descobriment del radi i el poloni. Va ser la primera dona en rebre dos Premis Nobel.

Durant molt de temps, la nostra societat s’ha dedicat a crear etiquetes en qualsevol lloc, fins i tot, al món laboral. Podem dir que la diferència de sexe pot determinar qualitats físiques però no mentals. Realment, tothom pot aspirar a allò que vulgui independentment del seu sexe, ètnia… 

De cara al futur, nosaltres, els creadors del nou món de la ciència, esperem que les etiquetes desapareguin i no tinguin cap presència dins del món científic.

Redactors juniors

El més recent