Un projecte molt especial

//
263 views

Els alumnes de 3r d’ESO hem tingut la sort de poder participar en un nou projecte: el servei comunitari

Des de principis de gener vam començar a preparar les sessions que faríem a la gent gran que resideix en el Casal Benèfic de Premià de Mar. Primer ens vam dividir en vuit grups i cada grup va preparar diverses activitats, que vam posar en comú amb els treballadors del casal. Cada avi tenia l’opció d’escollir quina activitat li venia de gust fer, dins de les seves capacitats, o de dir que no. 

La meva activitat era musicoteràpia, una activitat que sobretot està pensada per promoure i facilitar, entre altres competències, la comunicació, les relacions i l’aprenentatge. El que volíem era connectar amb ells a partir de la música, que ens parlessin de la seva infància escoltant cançons de quan ells eren petits, etc.

Per mi el més agradable de les sessions era quan començaven a cantar amb tota la seva energia i encara que molts cops s’equivocaven ells seguien i seguien cantant fins al final. També, una cosa molt agradable era que ens explicaven tota la seva vida i això ens feia adonar-nos com han canviat les coses i la sort que tenim avui en dia. Potser el que era més difícil per mi era el fet de desplaçar-los, ja que la majoria van en cadires de rodes, o els  costa bastant caminar i havíem de tenir molta paciència amb ells en aquest sentit. 

Per mi anar al casal és una cosa molt agradable, ja que és un temps on d’alguna manera desconnectes de tot i on et fan sentir agradable, ja que a ells normalment els fa molta il·lusió tenir visites i més de gent tan jove com nosaltres. És una manera que ells desconnectin una mica i de trencar la seva rutina.

En definitiva, a mi sempre sempre m’havien dit que quan ets voluntari en alguna associació, residència o casal que al final la gent t’aporta moltes més coses que tu a ells. I ara crec que és veritat, ja que és meravellós el fet de veure l’alegria en les seves cares quan canten, o quan ens volen explicar una història de quan ells eren petits i es posen a parlar i a parlar i no hi ha ningú que els pugui frenar… Aquestes coses són les que fan d’aquest projecte una activitat tan especial. 

Redactors juniors

El més recent