Els adolescents i el servei comunitari

83 views

A partir d’aquest curs 2019-2020, a tota Catalunya s’ha posat en marxa una nova iniciativa per part de la Generalitat. Aquest nou projecte consisteix a fer que els alumnes de tercer de l’ESO destinin 10 hores (una hora per setmana) del seu temps lliure a fer serveis comunitaris amb la intenció d’ajudar a diferents persones en diferents àmbits. També es vol que, en acabar aquest projecte obligatori, alguns dels alumnes implicats, si ho volen, continuïn però amb treballs voluntaris. Depenent del centre escolar les activitats seran diferents.

A l’Escola El Pilar els alumnes de 3r d’ESO s’encarreguen d’anar al Casal Benèfic Premianenc, una residència per a persones grans.

Les activitats que fan els adolescents en aquest casal d’avis són variades. Per cada tipus d’activitat hi ha un grup diferent de persones, és a dir, cada grup té un tema marcat i dintre d’aquest tema han de saber com continuar.

Els temes principals són:

-Jocs cognitius:

 En aquest treball es fan jocs que puguin ajudar en diferents aspectes mentals a les persones grans: reflexos, memòria, etc.

-Musicoteràpia:

 Consisteix a “alegrar”  les persones grans mitjançant cançons i treballs musicals, com petits balls amb cançons de la seva època.

-Trobar el sentit de vida:

En aquest difícil treball, els estudiants han d’aconseguir que les persones del casal trobin el sentit de la seva vida.

-Caixa de vida:

En aquesta activitat, es posaran en una caixa diferents objectes importants per a les persones, que ajudaran a millorar el seu estat d’ànim.

Redactors juniors

El més recent