Els Oscar no només són per adults

147 views

Uns quants exemples dels menors que han guanyat o que han sigut nominats a l’Oscar a la millor interpretació

Tots sabem el día exacte en què se celebren els Oscar, ja que és un dels dies més importants de tot l’any cultural, quan es pot veure com donen els premis als millors artistes i també a les millors pel·lícules.

Normalment, els que guanyen els premis al millor actor són gent gran, però alguns encara no saben que hi ha hagut anys on menors que van fer un gran paper en el món del cinema han estat premiats per la seva actuació.

Els menors nominats han sigut els següents:

Linda Blair va ser la nominada a la millor actriu per protagonitzar la pel·lícula de L’exorcista el 1973. Quinn Cummings va ser nominat amb només 10 anys per la pel·lícula The Goodbye Girl el 1977. Jodie Foster va ser la nominada a la millor actriu per protagonitzar la pel·lícula Taxi Driver. Justin Henry va ser nominat als Oscars al 1979 per Kramer contra Kramer, amb només 8 anys. Quvenzhané Wallis va néixer el 28 d’agost de 2003 i va ser nominada com a millor actriu de repartiment el 2013, amb 9 anys, pel paper de Hushpuppy a la pel·lícula Bestias del Sur Salvaje.

Els menors guanyadors d’un Oscar són:

Shirley Temple va néixer el 23 d’abril del 1928 i va guanyar un Oscar Honorífic al 1935 per la seva participació en varies pel·lícules com per exemple Heidi o Curly Top.  Anna Paquin va guanyar el premi als 11 anys a la millor actriu de repartiment per la pel·lícula El Piano (1994).

Doncs aquests són uns quants exemples i esperem que en el futur hi  hagi més nens nominats als premis Oscars i que tinguin un bon futur en el món del cinema.

Anass Essayah i Pau Garcia

Redactors juniors

El més recent