Què és i com ens ha afectat la pandèmia del Coronavirus

170 views

Greus consequències per a la població mundial pel nou virus anomenat Covid-19

La pandèmia i el seu origen

Abans de parlar sobre les conseqüències del Coronavirus, parlem sobre on, com i quan va començar aquesta pandèmia. El nou coronavirus va aparèixer per primera vegada a la ciutat xinesa de Wuhan. A mitjans del mes de desembre es van detectar, per part de les autoritats sanitàries, diversos casos de pneumònia produïda per una causa desconeguda, en aquell moment es va donar una alarma sobre una nova malaltia.

Una investigació posterior va determinar que es tractava d’un nou tipus de virus, de la família Coronavidae. Els coronavirus són una sèrie de virus anomenats així per la seva forma, ja que tenen una mena de corona en el seu nucli. Aquests organismes conviuen amb els humans des de sempre i n’hi ha molts tipus. Però la primera anàlisi realitzada al nou virus va determinar que era “una mica diferent” als dos altres casos de coronavirus detectats en humans, el SARS i el MERS, prou diferent com per poder ser considerat com a una nova malaltia.

El punt comú dels primers casos de nou coronavirus va ser el mercat de la ciutat xinesa de Wuhan: aquí és on va començar la crisi sanitària actual. El mercat de Wuhan és un mercat d’animals. D’aquí la importància d’esbrinar des de quin animal ‘va fer el salt’ el coronavirus per infectar els humans. Encara que l’anàlisi suggereix que els ratpenats podrien ser l’hoste original d’aquest virus, un animal venut en el mercat de marisc a Wuhan podria representar un hoste intermedi que va facilitar l’aparició de virus en humans. També s’ha parlat de la possibilitat que fos el pangolí l’hoste intermedi. Així va ser com, poc a poc la malaltia, va anar-se estenent al voltant del món fins a arribar a la situació actual.

Les conseqüències del coronavirus a Espanya

A part de provocar el contagi de 146.000 persones i la mort d’unes 14.500, només fins al moment d’escriure aquest article, la majoria dels problemes provocats pel coronavirus són econòmics. A causa del confinament molta gent s’ha quedat sense feina i també pel mateix motiu el turisme ha caigut d’una manera molt estrepitosa. També s’ha enfonsat el PIB (producte interior brut), ja que molta gent no treballa i llavors l’activitat econòmica baixa molt dràsticament. A nivell mundial ha produït una caiguda a la borsa on la majoria d’empreses han baixat, igual que petroli. També per culpa del Covid-19 s’ha produït el tancament indefinit d’escoles, instituts i universitats provocant una alteració en els estudis dels alumnes.

Redactors juniors

El més recent