Com es trien els Oscars?

32 views

El darrer 10 de febrer es van celebrar els Oscars; són un dels reconeixements més importants que qualsevol director, actor, guionista… pot arribar a obtenir. Potser algun cop heu pensat: qui deu decidir els Oscars? Doncs nosaltres us donarem la resposta.

Els membres de l’Acadèmia d’Arts i Ciències Cinematogràfiques són els encarregats d’escollir qui ha de guanyar els Oscars. Aquesta acadèmia va ser fundada el 1927 per 36 experts de la indústria.

Des de 2009 es regeix per un complex sistema de votació per preferència que consta de diverses rondes. La primera ronda té lloc a finals de l’any anterior, que es quan es comencen a enviar les diferents candidatures, llavors els membres de l’Acadèmia voten dins de la seva secció, és a dir: els guionistes només poden votar guions, els actors només poden votar actors… En total, al final, cada membre ha de tenir 10 preferits. Un cop se sap tot això, té lloc la segona ronda, on tothom ja sap qui són els candidats i es comença a votar, i qualsevol membre de l’acadèmia pot votar a qualsevol categoria a través de correu, internet…

En gairebé la majoria de les categories (23 de les 24) qui obté més vots, guanya. Però la categoria a “millor pel·lícula” -el premi més important dels Oscar- és una excepció. Després d’estudiar cada cas, la decisió final recau en el Consell de Governadors de l’Acadèmia.

I així és com al final s’escullen els Oscars. Com heu vist és un procés molt lent i meticulós.

Autores: Mariam El Hassouni i Ariadna Garcia

close

Adriana Corpas Días
Aleix Pou Peralta
Amira Benslaiman
Anass Essayah Tantoun
Anna Galisteo
Mariona Martínez
Ariadna Fargallo Lopez
Ariadna Garcia Lara
Ayman Anzaui Anzaoui
Adrià Casero Roca
Danitza Sofia Sardón
David Calvo
Eva Sánchez
Gisela Ferrer Pereira
Iker Exposito Avendaño
Irene Rodríguez
Jordi Santizo
Lucia Marín
Maitane Barranco
Mariam El Hassouni
Maya Garcia
Mònica Arcas Mateos
Noel Ferrer
Pau Garcia Lopez
Pol Tamayo
Ramon Pérez
Roser Montañola
Ruben Ojeda Puyoles
Unai Soria
Victoria Díaz R.
Xavier Torres
Hugo Guillem Marchante
Youssef El Rhendour

El més recent

Els patis de sisè

Hem canviat d’edifici i ara els patis són diferents. Per nosaltres és un canvi important perquè