Com es trien els Oscars?

a Actualitat/Cultura

El darrer 10 de febrer es van celebrar els Oscars; són un dels reconeixements més importants que qualsevol director, actor, guionista… pot arribar a obtenir. Potser algun cop heu pensat: qui deu decidir els Oscars? Doncs nosaltres us donarem la resposta.

Els membres de l’Acadèmia d’Arts i Ciències Cinematogràfiques són els encarregats d’escollir qui ha de guanyar els Oscars. Aquesta acadèmia va ser fundada el 1927 per 36 experts de la indústria.

Des de 2009 es regeix per un complex sistema de votació per preferència que consta de diverses rondes. La primera ronda té lloc a finals de l’any anterior, que es quan es comencen a enviar les diferents candidatures, llavors els membres de l’Acadèmia voten dins de la seva secció, és a dir: els guionistes només poden votar guions, els actors només poden votar actors… En total, al final, cada membre ha de tenir 10 preferits. Un cop se sap tot això, té lloc la segona ronda, on tothom ja sap qui són els candidats i es comença a votar, i qualsevol membre de l’acadèmia pot votar a qualsevol categoria a través de correu, internet…

En gairebé la majoria de les categories (23 de les 24) qui obté més vots, guanya. Però la categoria a “millor pel·lícula” -el premi més important dels Oscar- és una excepció. Després d’estudiar cada cas, la decisió final recau en el Consell de Governadors de l’Acadèmia.

I així és com al final s’escullen els Oscars. Com heu vist és un procés molt lent i meticulós.

Autores: Mariam El Hassouni i Ariadna Garcia

El meu nom és Ariadna Garcia Lara, sóc una estudiant de 3r d’ESO. Vaig néixer el 2005 a Barcelona, i actualment visc a Premià de Dalt. Sóc molt aficionada a la música i sóc jugadora de volei. El meu estil preferit de música és el pop. Mi nombre es Ariadna Garcia Lara, soy una estudiante de 3º de ESO. Nací en el 2005 en Barcelona, y actualmente vivo en Premià de Dalt. Soy muy aficionada a la música y aparte hago voley. Mi estilo de música favorita es el pop. My name is Ariadna Garcia Lara, I am a 3rd grade student of ESO . I was born in 2005 in Barcelona ​​and I currently live in Premià de Dalt. I am very fond of music and apart I do volleyball. My favorite music style is pop.