El problema de les fake news sobre el COVID-19

a Actualitat/Ciència

Com ja tothom sap, el COVID-19 és una amenaça real que està afectant la major part de la població humana, com a conseqüència d’això es va declarar l’estat d’alarma el 16 de març.

Com ja sabeu el virus es va detectar a finals de 2019 a la Xina. Com a conseqüència, a partir d’aquell moment es van començar a crear memes i acudits sobre el tema. Arrel d’això van començar a sortir notices falses que anaven recorrent les xarxes socials, fent que la gent es cregués falses informacions i entrés en pànic. 

Entre aquestes fake news hi havia de tot; com molts diuen la desinformació és un gran problema, ja que es la principal causa del pànic entre la població.

Qui no estan ajudant a millorar aquesta situació són els medis de comunicació que exageren les coses:

  • No hi ha proves que la propagació del coronavirus hagi estat intencionada, ni tampoc que el virus hagi estat creat en un laboratori.
  • “Cal deixar les sabates fora de casa”; el Ministeri de Sanitat ho ha considerat una mesura excessiva.
  • “La infecció de coronavirus provoca refredat amb nas mullada o tos amb refredat”; el principal símptoma és la tos seca i aspra.
  • “El virus no resisteix la calor i mor si està exposat a temperatures majors a 26-27 graus, per tant, ha de consumir abundantment durant el dia begudes calentes com infusions, brous o simplement aigua calenta, aquests líquids calents neutralitzen el virus i són fàcils d’ingerir “. Res d’això és cert.No és útil evitar prendre aigua gelada o begudes amb gel (glaçons).
  • Prendre el sol tampoc és útil per millorar, ja que el coronavirus no mor en “exposar-lo a el sol”. Prendre el sol ajudarà a aconseguir vitamina D.
  • Beure molta aigua tampoc frena el coronavirus.
  • No es pot saber si estem contagiats de coronavirus si aconseguim aguantar la respiració durant diversos segons.
  • No, l’ibuprofè no està prohibit per agreujar símptomes de COVID-19.
  • No, la Unió Europea no està repartint targetes alimentàries a tots els seus ciutadans

En conclusió hauríem d’assegurar-nos que la informació que compartim per les xarxes socials és verdadera i no exagerar la situació actual, ja que només crea un caos encara major.

Em dic Ariadna Fargallo Lopez , vaig néixer el 24 de juliol de 2005, a l’hospital de Mataró, actualment visc a Premià de Mar. Soc una alumna de l’escola El Pilar, actualment estic a 3r ESO. M’agraden tot tipus de jocs i videojocs, m’encanta llegir llibres, la meva autora preferida és la Laura Gallego, entre altres. Me llamo Ariadna Fargallo Lopez, nací el 24 de julio de 2005, en el hospital de Mataró, actualmente vivo en Premià de Mar, soy una alumna de la escuela el Pilar, estoy en 3º ESO. Me gustan todo tipo de juegos y video juegos, y leer libros de Laura Gallego, entre otros. My name is Ariadna Fargallo Lopez, I was born on July 24, 2005, at the hospital of Mataró, I am currently living in Premià de Mar, I am a student at the school El Pilar, I am currently in 3rd grade. I like all kinds of games and video games, I love reading books, my favorite author is Laura Gallego, among others.