El problema de les fake news sobre el COVID-19

170 views

Com ja tothom sap, el COVID-19 és una amenaça real que està afectant la major part de la població humana, com a conseqüència d’això es va declarar l’estat d’alarma el 16 de març.

Com ja sabeu el virus es va detectar a finals de 2019 a la Xina. Com a conseqüència, a partir d’aquell moment es van començar a crear memes i acudits sobre el tema. Arrel d’això van començar a sortir notices falses que anaven recorrent les xarxes socials, fent que la gent es cregués falses informacions i entrés en pànic. 

Entre aquestes fake news hi havia de tot; com molts diuen la desinformació és un gran problema, ja que es la principal causa del pànic entre la població.

Qui no estan ajudant a millorar aquesta situació són els medis de comunicació que exageren les coses:

  • No hi ha proves que la propagació del coronavirus hagi estat intencionada, ni tampoc que el virus hagi estat creat en un laboratori.
  • “Cal deixar les sabates fora de casa”; el Ministeri de Sanitat ho ha considerat una mesura excessiva.
  • “La infecció de coronavirus provoca refredat amb nas mullada o tos amb refredat”; el principal símptoma és la tos seca i aspra.
  • “El virus no resisteix la calor i mor si està exposat a temperatures majors a 26-27 graus, per tant, ha de consumir abundantment durant el dia begudes calentes com infusions, brous o simplement aigua calenta, aquests líquids calents neutralitzen el virus i són fàcils d’ingerir “. Res d’això és cert.No és útil evitar prendre aigua gelada o begudes amb gel (glaçons).
  • Prendre el sol tampoc és útil per millorar, ja que el coronavirus no mor en “exposar-lo a el sol”. Prendre el sol ajudarà a aconseguir vitamina D.
  • Beure molta aigua tampoc frena el coronavirus.
  • No es pot saber si estem contagiats de coronavirus si aconseguim aguantar la respiració durant diversos segons.
  • No, l’ibuprofè no està prohibit per agreujar símptomes de COVID-19.
  • No, la Unió Europea no està repartint targetes alimentàries a tots els seus ciutadans

En conclusió hauríem d’assegurar-nos que la informació que compartim per les xarxes socials és verdadera i no exagerar la situació actual, ja que només crea un caos encara major.

Redactors juniors

El més recent