Veient ‘Merlí’

59 views

Durant aquests dies de quarentena, he vist algunes sèries i pel·lícules, sobretot de Netflix. La que m’ha agradat més ha sigut la sèrie Merlí.

Aquesta sèrie catalana està protagonitzada per un professor de filosofia, el Merlí Bergeron, un professor diferent, durant el seu pas treballant en un batxillerat. Quan comença a l’institut Àngel Guimerà, on justament estudia el seu fill Bruno del qual és tutor, els alumnes el veuen com el millor professor degut a les seves classes alternatives i diferents, mentre que la gran majoria de professors el veuen com una amenaça i com algú que és més amic dels alumnes que professor. Al llarg del temps que passa al batxillerat amb la seva classe, va ensenyant, igual que va aprenent.

A mi aquesta sèrie m’encanta perquè mostra una manera diferent de fer classe, utilitzant mètodes diferents de manera que fa que els seus alumnes tinguin més ganes de fer les classes i d’aprendre filosofía. Jo penso que la filosofia és tan important o més que les altres assignatures. Encara que hi ha moments a la sèrie que es dona a entendre que la filosofia no és tan important i esencial, aquest professor demostra i ensenya que sí que ho és.

La serie Merlí m’ha fet pensar i entendre algunes coses, i també m’ha fet adonar que la filosofia s’hauria d’ensenyar a l’ESO, ja que, ben donada, pot ajudar-te molt a comprendre millor el món i a fer-te rumiar més les coses, mirant des d’altres punts de vista o entenent coses que costen més de comprendre.

A part de l’estudi i fer pensar, Merlí també mostra el món de la gent adolescent, els seus pensaments, sentiments… A més mostra diferents situacions tant familiars com d’amistat, i com les viu cadascú.

Penso que aquesta sèrie és per veure-la, jo la recomano moltíssim per tots aquests aspectes.

close

Adriana Corpas Días
Aleix Pou Peralta
Amira Benslaiman
Anass Essayah Tantoun
Anna Galisteo
Mariona Martínez
Ariadna Fargallo Lopez
Ariadna Garcia Lara
Ayman Anzaui Anzaoui
Adrià Casero Roca
Danitza Sofia Sardón
David Calvo
Eva Sánchez
Gisela Ferrer Pereira
Iker Exposito Avendaño
Irene Rodríguez
Jordi Santizo
Lucia Marín
Maitane Barranco
Mariam El Hassouni
Maya Garcia
Mònica Arcas Mateos
Noel Ferrer
Pau Garcia Lopez
Pol Tamayo
Ramon Pérez
Roser Montañola
Ruben Ojeda Puyoles
Unai Soria
Victoria Díaz R.
Xavier Torres
Hugo Guillem Marchante
Youssef El Rhendour

El més recent

Els patis de sisè

Hem canviat d’edifici i ara els patis són diferents. Per nosaltres és un canvi important perquè