Veient ‘Merlí’

a Actualitat/Cultura

Durant aquests dies de quarentena, he vist algunes sèries i pel·lícules, sobretot de Netflix. La que m’ha agradat més ha sigut la sèrie Merlí.

Aquesta sèrie catalana està protagonitzada per un professor de filosofia, el Merlí Bergeron, un professor diferent, durant el seu pas treballant en un batxillerat. Quan comença a l’institut Àngel Guimerà, on justament estudia el seu fill Bruno del qual és tutor, els alumnes el veuen com el millor professor degut a les seves classes alternatives i diferents, mentre que la gran majoria de professors el veuen com una amenaça i com algú que és més amic dels alumnes que professor. Al llarg del temps que passa al batxillerat amb la seva classe, va ensenyant, igual que va aprenent.

A mi aquesta sèrie m’encanta perquè mostra una manera diferent de fer classe, utilitzant mètodes diferents de manera que fa que els seus alumnes tinguin més ganes de fer les classes i d’aprendre filosofía. Jo penso que la filosofia és tan important o més que les altres assignatures. Encara que hi ha moments a la sèrie que es dona a entendre que la filosofia no és tan important i esencial, aquest professor demostra i ensenya que sí que ho és.

La serie Merlí m’ha fet pensar i entendre algunes coses, i també m’ha fet adonar que la filosofia s’hauria d’ensenyar a l’ESO, ja que, ben donada, pot ajudar-te molt a comprendre millor el món i a fer-te rumiar més les coses, mirant des d’altres punts de vista o entenent coses que costen més de comprendre.

A part de l’estudi i fer pensar, Merlí també mostra el món de la gent adolescent, els seus pensaments, sentiments… A més mostra diferents situacions tant familiars com d’amistat, i com les viu cadascú.

Penso que aquesta sèrie és per veure-la, jo la recomano moltíssim per tots aquests aspectes.

Me llamo Irene Rodríguez Rojo, nací en Barcelona, el 16 de mayo del 2005. Soy estudiante de 3r de ESO en el instituto “Escola el Pilar”, en Premià de Mar. Hasta hace unos meses vivía en Sant Boi de Llobregat, donde estudiaba en el instituto Marianao. Pasé los años de primaria en la escuela “Benviure”. Desde pequeña he jugado a balonmano, hasta hace un par años. Actualmente soy monitora voluntaria de patines a niños en la tienda de patines “ROEX” en Barcelona, que da clases gratis, para todas las personas que quieran. Uno de mis hobbies es dibujar, me gusta mucho dibujar y también me gustan mucho los animales. También me gusta escuchar música. Mi tiempo libre me gusta pasarlo con mi familia y con mis amigos. Em dic Irene Rodriguez Rojo, vaig néixer a Barcelona, el 16 de maig del 2005. Sóc estudiant de 3r d’ESO en l’institut “Escola el Pilar, a Premià de Mar. Fins fa uns mesos vivia a Sant Boi de Llobregat, on estudiava en l’institut Marianao. Vaig passar els anys de primària a l’escola “Benviure”. Des de petita he jugat a handbol, fins fa un parell d’anys. Actualment sóc monitora voluntària de patins a nens a la botiga de patins “ROEX” a Barcelona, que fa classes gratuïtes, per a totes les persones que vulguin. Un dels meus hobbies és dibuixar, m’agrada molt dibuixar i també m’agraden molt els animals. També m’agrada escoltar música. El meu temps lliure m’agrada pasar-ho amb la meva família i els meus amics. My name is Irene Rodríguez Rojo, I was born in Barcelona, on May 16, 2005. I am a student at 3rd ESO at the “Escola el Pilar” institute, in Premià de Mar. Until a few months ago I lived in Sant Boi de Llobregat, where I studied at the Marianao Institute. I spent the elementary years at the “Benviure” school. Since childhood, I have played handball, until a couple years ago. I am currently a voluntary roller teacher for children in the “ROEX” roller shop in Barcelona, which gives free classes for all the people they want. One of my hobbies is drawing, I really like drawing and I also like animals a lot. I also like to listen to music. I like spend my free time with my family and with my friends.