Tenim el perill que els robots ens treguin les nostres feines?

/
76 views

La nostra societat està evolucionant, estem creant robots i intel·ligències artificials perquè ens facin la feina, però també ens la poden treure

Nosaltres creiem que això pot ser bo i també pot ser dolent. Pot ser bo perquè els robots creen nous i millors llocs de treball i ens beneficien en el nostre dia a dia fent-nos la vida més fàcil. Alhora pot ser molt dolent, perquè el número de llocs de treball que treuen és major que ell nombre de treballs que creen. Per tant, si no fem alguna cosa per crear nous llocs de treball hi haurà molta gent sense feina i la pobresa serà major en tots els països.

Hi ha una una pàgina web que es diu Will Robots Take My Job? on pots escriure en anglès quina és la teva professió i et diu quina probabilitat hi ha que els robots et substitueixin en la teva feina, el número de persones que treballen d’això, una mitjana dels diners que s’hi guanyen anualment i el creixement esperat en les següents dècades. Per exemple, un cuiner/a de menjar ràpid té una possibilitat del 81% que un robot o una intel·ligència artificial el substitueixi i un cambrer/a en té una possibilitat de 94%; en canvi un dissenyador/a gràfic només en té un 8% de possibilitats i un dentista en té un 0,44%.

Els robots han entrat en les nostres vides sense adonar-nos-en: per exemple, els cotxes automàtics, els mòbils intel·ligents o les màquines de cuina. Ens eviten cuinar en el cas dels robots de cuina o  treure’t el carnet de conduir en el cas dels cotxes automàtics.

Nosaltres creiem que s’haurien de crear molts llocs de treball qualificats per a les persones que no els puguin destruir els robots. 

Roger Vilà i Armand Ortiz

Redactors juniors

El més recent