L’addició dels adolescents als videojocs

/
173 views

Un estudi ha afirmat que un 5% dels joves són addictes als videojocs.

Els videojocs es un fenomen mundialment conegut, fins al punt que actualment 2.5 bilions de persones disfruten diariament. A la vegada que, hi ha persones que poden disfrutar els videojocs com el seu ofici. Però també es sap que totes les addiccions són dolentas. Un estudi ha afirmat que el 5% de tots els adolescents són addictes; fins el punt de poder estar entre sis i vint hores jugant diariament.

Creiem que els videojocs és una forma d’entreteniment, però quan una cosa es torna addicció sempre és dolenta. Hi han casos de gent, que han pogut estar jugant vint hores diàries, i dormint quatre. Aquest exemple és el del Jesús. “Un noi que va començar a jugar videojocs amb 8 anys, utilitzant la Play 1. Amb aquella edat va estar jugant videojocs per a majors d’edat, amb sang, i violència. Va faltar fins un mes al col·legi només per estar jugant a la Play. No va rebre ningún tratament, perquè va considerar que no ho necessitava. Ara, ell afirma que ja no juga com abans. Que només ho tracta com un mètode d’entreteniment sense arribar a l’addicció”.

No obstant, també hi han hagut moltes persones que, gràcies a la seva addicció han tingut exit i han pogut tornar-se en jugadors professionals. O simplement creadors de contingut. 

Posant exemples podem parlar del gran jugador de Fortnite, mundialment conegut com Bugha.

Tenint disset anys es va classificar al mundial del videojoc. Lluitant entre 40 milions de jugadors, ell va ser un dels 100 classificats. Per les seves hores de joc, va demostrar que va ser el millor jugador del món, guanyant-se el primer premi del mundial: 3 milions de dòlars. 

Però també és té que dir, que aquest cas és un entre molts. Perquè també ell desde un principi va tenir una mentalitat de jugador professional, no jugant per diversió, sino per arribar a ser un dels millors jugadors: Tenint hores obligatòries de joc, tenint un psicòleg deportiu, tenint un entrenador. Es pot observar que el món de professionals de videojocs és un món que mou molts diners, i que en un futur serà el principal entreteniment dels joves.

En conclusió els videojocs es un tipus d’entreteniment molt bo, si es pren el joc competitivament es qüestió d’opinió de cada persona si vol excedir el temps o no. Però si parlem casualment quan es torna una addicció pot arribar a ser perjudicial pel futur.

Javi Adame i Hèctor Prat

Redactors juniors

El més recent