L’hipersexualització a les nenes, present a tot internet

/
86 views

La nostra societat inculca ideals de bellesa inaccessibles naturalment. Aquests ideals afecten principalment les dones. Les nenes cada cop comencen a preocupar-se obsessivament més aviat pel seu aspecte físic, sense adonar-se que la societat les descriu com a objectes sexuals. Les xarxes socials també formen part d’aquest fenomen. Hi ha nenes que segueixen com a model tots els prototips que la societat marca, que evidentment no són naturals.

Aquesta hipersexualització acurta l’etapa d’infància a les nenes. Això afecta negativament  la seva autoestima, fent que estiguin insegures amb el seu cos. Aquest fet podria derivar en malalties psicològiques com l’anorèxia o la bulímia. També pot dut a un creixement extremadament ràpid i a despertar un desig sexual massa d’hora. Vull destacar que estar en contra de la hipersexualització no és el mateix que estar en contra de la llibertat de vestimenta.

Hi ha mots exemples de la nena sexualitzada: són als videoclips, publicitat, series, moda, xarxes socials…

  • A Netflix:
  • A Google:
  • A les xarxes:
Les nenes a partir de les xarxes socials obtenen beneficis, regals, aprovació, les fan sentir especials, convertint-se així en “mini influencers” (Little influencers). 
  • A la tv tradicional:
  • A la moda:

Des del punt de vista d’una adolescent, em sembla que la hipersexualització a nenes ve a causa de la ideologia masclista de la societat, i fa vulnerables  les nenes davant d’una realitat adulta, és a dir, les exposa a perills des de molt petites. Penso que les nenes haurien de jugar, gaudir, poder parlar després de la seva infància, recordant moments dolços i no amargs com les mirades i comentaris d’homes pel carrer.

Redactors juniors

El més recent