Miquel Buch: “Servir als altres és el més bonic que és pot fer a la vida”

102 views

Miquel Buch i Moya  va començar la seva carrera política el 2000 com a  regidor de l’Ajuntament de Premià de Mar. El 2003 va esdevenir quart tinent d’alcalde, responsable de l’Àrea de Serveis a la Persona i les regidories d’Esports i de Gent Gran de Premià de Mar. A causa de la mort de l’alcalde Batlle, el febrer de 2007 va passar a ser alcalde de Premià. Va ser elegit diputat al Parlament de Catalunya per Junts per Catalunya l’any 2017. El mateix any va renunciar a l’alcaldia i la presidència de l’ACMC. Ha sigut Conseller d’Interior del Govern de Catalunya del 2018 al 2020, nomenat pel president Joaquim Torra.

  • T’haguessis imaginat mai que arribaries a ser Conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya?

No, mai m’hauria imaginat arribar a estar en aquest càrrec; potser a uns altres si, però a una cosa tan important com aquesta, mai.

  • Vas decidir-ho tu, que volies ser Conseller d’Interior? 

No, el President va decidir que jo podria fer bé aquell càrrec i que podria complir amb els objectius que requeria.

  • Per què vas decidir acceptar-ne el càrrec?

Bé, sempre hi ha coses que ens agraden més o menys i que són més complicades o menys, però un polític  per responsabilitat ha d’acceptar el que se li proposa, i li ha de fer front. L’anterior conseller era a la presó pel referèndum de l’1 d’Octubre i havia d’acceptar el càrrec per responsabilitat.

  • Com va ser l’experiència?

Doncs la veritat és que ser conseller d’Interior no és una feina gens fàcil, però és molt gratificant.  Servir als altres és el més bonic que és pot fer a la vida i no podem oblidar que la tasca dels polítics és aquesta.

  • Per què vas deixar de ser Conseller?

Vaig deixar de ser Conseller perquè ho va decidir el President Torra. De vegades s’han de fer canvis i va creure que era el millor.

  • Què vas sentir quan et van escollir per ser alcalde de Premià?

Doncs un honor molt gran, perquè ser l’alcalde del poble que m’ha vist créixer,  el poble de la meva vida, em fa sentir molt orgullós.

  • Quins dels dos càrrecs creus que s’adequava millor a tu?

Els dos càrrecs són molt diferents, però no n’hi ha un que m’agradi més que l’altre; els dos han significat molt per a mi i no puc escollir.

  • Quina carrera vas haver d’estudiar per arribar a ser polític?

Per ser polític no es necessita cap carrera, si es necessités seria molt injust. Perquè per exemple, si una persona no pogués pagar la carrera per culpa d’això no podria representar el poble en l’àmbit de la política, no seria just. Una altra cosa és que la gent no et voti però tothom té el dret de presentar-se.

  • Creus que el Covid ha afectat la teva carrera política?

El Covid m’ha afectat, però positivament, perquè he après molt i he millorat, aquesta pandèmia m’ha posat moltes complicacions però de totes n’ he après. No sóc ni metge, ni epidemiòleg, però he après molt.

  • Com ha afectat la teva família la carrera política que has tingut?

Els ha afectat perquè moltes vegades he hagut de marxar perquè m’han trucat per alguna emergència. També és un favor que et fa la familia perquè tenir un càrrec públic et demana moltes hores i ho han entès. Ser alcalde de vegades era més complicat que de Conseller, perquè a Premià no tenia tantes persones per a ajudar-me, i havia d’atendre emergències personalment i a qualsevol hora.

                                                                 Maria Hidalgo, Àdam Mateo, Carla Peña

Redactors juniors

El més recent