Ainhoa López: “Vull ajudar el Barça CBS a pujar a LF1”

/
116 views

L’Ainhoa López Rodríguez és una jugadora de bàsquet i juga al primer equip del Barça femení. És espanyola, té 23 anys i va néixer el 6 de juny de 1997. Ll’Ainhoa juga d’escorta, fa 1,80 m. i va fitxar fa poc pel Barça. També ha jugat a la selecció catalana. El seu últim equip va ser l’Ensino Lugo, on era la millor jugadora.

Quin era el teu somni de petita? Volies ser jugadora professional de bàsquet?

Sí, volia ser-ho. Sempre he estat una noia molt esportista. De petita m’agradaven el futbol, el tennis, el bàsquet… tot i que també m’apassionava i m’agrada actualment el món del art. Més concretament, de la pintura i el dibuix. Però, un dia, vaig haver de decidir si seguir fent classes de pintura o fer bàsquet, perquè no podia compaginar-ho. Vaig decidir-me pel bàsquet, ja que sense esport em sento buida.

Què se sent quan jugues professionalment?

Felicitat. El fet de poder dedicar-se al que un vol, t’omple de felicitat i de ganes de seguir treballant.

Quina va ser la persona que més t’ha ajudat a arribar on ets ara?

La meva família, ja que sempre ha estat al meu costat en els bons i mals moments.

A què has hagut de renunciar per ser professional?

A moltes situacions o celebracions que gent de la meva edat podia permetre’s i jo no, a reunions familiars on jo no hi era per ser lluny, molts Nadals fora de casa… Però realment també guanyes moltes coses que la gent que no juga a bàsquet no podria viure mai. Així que tot compensa.

Per què has deixat l’Ensino Lugo a la Lliga Femenina 1 per jugar a Lliga Femenina 2?

Portava ja 4 temporades seguides a la Lliga 1 i lluny de casa meva, i el Barça CBS em va fer una molt bona proposta amb un objectiu molt inspirador com és intentar pujar de categoria. Per mi és un any molt il·lusionant i a sobre fer-ho al costat de casa és un plus afegit.

Per què creus que no es veu tant el bàsquet femení?

Perquè no li donen importància als mitjans de comunicació. Si el retransmetessin més, arribaria més lluny i a més gent. Ens queda molt per treballar en aquest aspecte com a societat.

Hi ha grans diferències entre el bàsquet masculí i el femení?

A nivell físic està clar que sí. Lògicament si a nivell físic varia, en termes de joc també. No obstant, el treball als entrenaments i la dedicació és la mateixa.

Quins són els teus hobbies?

Un ja l’he dit, dibuixar. I coses del dia a dia com escoltar música, mirar sèries i llegir. M’encanten els gossos i disfrutar de la família

Quin somni de futur tens actualment?

Pujar el Barça CBS a la primera categoria (Lliga 1). Això és el més actual. Però lògicament també seguir sumant i progressant com a jugadora per arribar més lluny.

Si no fossis jugadora de bàsquet professional, què t’agradaria fer?

Estudio psicologia. Així que suposo que m’agradaria dedicar-me professionalment a aquest àmbit.

Aina Gutiérrez, Martí Urrea i Enzo Romero.

Redactors juniors

El més recent