Isabel Jiménez: “El que més m’agrada de l’escola són els nens i les nenes que hi venen”

118 views

Isabel Jiménez és una senyora molt important per a tots nosaltres, perquè és la fundadora de l’Escola El Pilar, juntament amb els seus germans.

A quin any es va inaugurar l’escola?

L’escola es va inaugurar l’any 1965, per a tots els nens i nenes de Premià de Mar.

Per què vas decidir fer una escola?

Els meus germans i jo vam crear el Pilar perquè en aquell temps a Premià només hi havia un parell d’escoles públiques que eren franquistes, i d’escoles privades o concertades només n’hi havia per homes.

És fàcil crear una escola? Com es fa?

No, no és gens fàcil. Has de tenir molta il·lusió i saber que és una feina molt important. Si no tens això clar no aconseguiràs res.

Després de tants anys, en què ha canviat l’escola? 

L’escola ha canviat perquè s’ha anat fent més gran. Vam començar a l’edifici del carrer del Pilar, després va venir l’edifici d’Enric Granados, més endavant es va construir el del carrer Joan Prim. Darrerament el canvi més gran que ha fet la escola és el menjador i els ambients d’Infantil.

Per altra banda, cada any l’educació dels nens s’ha d’actualitzar. Per exemple, hem incorporat al nostre dia a dia el treball cooperatiu, l’ús de tauletes i ordinadors…

Què t’agrada més de l’escola?

Dons els nens i les nenes que hi venen! 

Quines coses canviaries de l’escola?

M’agrada anar-la millorant cada any en petites coses. Per exemple, en donar més llum i color a l’edifici de Primària.

Per què vas decidir construir l’edifici dels grans?

Perquè abans hi havia EGB, i fèiem classe fins a 8è (14 anys). Quan va arribar l’ESO vam incorporar dos cursos més i vam haver d’ampliar l’escola, no volíem quedar-nos només amb Primària.

Martina Millat i Marina Pérez

Redactors juniors

El més recent