Roser Montañola: “M’estimo molt els meus alumnes”

142 views

Roser Montañola és la cotutora de sisè de primària, té 52 anys i viu a Premià de Dalt. Treballa a El Pilar des de fa molt de temps. És professora de llengua i també porta la biblioteca de l’escola.

Com han estat aquest anys a sisè com a tutora?

Han estat uns anys molt bonics, perquè a mi m’agrada molt la meva feina. A més, cada curs que passa vas aprenent, per fer de mestra l’experiència és molt important.

Què et va fer decidir a ser professora ?

Volia ser mestra des que era una adolescent, però sempre deia que volia fer classe a cursos de Primària, com 3r o 4rt, que mai faria classe a Secundària. En canvi, he acabat sent mestra dels grans i m’encanta.

Què s’ha d’estudiar per ser mestra?

Depèn de si vols ser mestra de Primària o d’ESO. Jo vaig estudiar Magisteri i després Filologia Catalana, per això puc fer classe a tots els cursos.

Et va ser difícil estudiar per la carrera de professora?

No, jo era bona estudiant; seguint les classes, portant les feines al dia i estudiant no vaig tenir problema. El que és difícil es posar el peu a una aula per primer cop i començar a fer classe. Per això us deia que l’experiència és important. En aquesta feina no pares mai d’aprendre.

Quan fa que ets professora?   

Soc professora del Pilar des de 1992, porto 28 anys a l’escola. Fins i tot tinc  alumnes que són fills d’ex-alumnes. Això fa molta il·lusió, però també et fa adonar-te de com passa el temps.

Es difícil gestionar la biblioteca de l’escola?

No, no em sembla difícil i m’agrada moltíssim. És molt bonic poder recomanar llibres als alumnes i facilitar que tinguin accés a històries que els poden enganxar. Un mai sap quan trobarà un llibre que sembli escrit especialment per a ell, i és preciós poder ser part d’aquest procés d’ajudar cadascú a trobar el seu llibre. L’únic problema és que em falta temps per poder fer tot el que voldria.

Per què t’agrada tant llegir?

Perquè llegint pots viure moltes vides i moltes situacions que mai experimentaries en el món real. Això fa que tinguis empatia, que entenguis moltes coses. Llegir t’ajuda a comprendre millor la vida. I, a més a més, coneixes històries meravelloses i et diverteixes. Només té avantatges!

Se’t fa estrany ser tutora de sisè amb la Covid-19?

Sí, sobretot perquè no puc veure la cara dels meus alumnes i ells no em veuen la cara a mi. Això fa que la comunicació sigui una mica més complicada, però em sembla que ens n’estem sortint. D’altra banda, aquest any no es poden fer tantes sortides com a mi m’agradaria fer per les restriccions de la Covid-19. No sabem si podrem anar de colònies, si podrem anar al teatre…

És difícil fer classe amb la mascareta?

Molt, perquè cansa molt parlar i es molt difícil transmetre el que vull sense l’expressió de la cara.

Per acabar, tens alguna mascota?

Tinc un gos: un golden retriever que es diu Stark.

Redactors juniors

El més recent