Els pulmons dels adolescents

/
89 views

Quan un és jove vol començar a fumar perquè és una experiència nova, perquè ho fan els seus amics, per no quedar malament… Encara que també és cert que en els últims anys ha baixat l’increment dels joves que fumen, però de totes maneras mai s’ha que baixar la guàrdia.

El tabac és una droga que, com tota droga, crea una dependencia bastant forta, i el pitjor de tot això és que és una droga acceptada per la societat i fàcil d’aconseguir, cosa que fa que sigui perillós per la gent jove.

Segons les dades, s’ha vist que els adolescents comencen a provar el tabac entre els 12 i 13 anys, quan encara no saben com és de perillós per a la salut i els riscos que comporta, arribant a crear una addicció perillosa.

Nosaltres creiem que una vegada que els adolescents comencen a fumar és molt difícil deixar de fer-ho. El tabac és un droga molt potent, ja que té nicotina, que és una substància química addictiva que està molt normalitzada. Els pares dels adolescents podrien fer moltes coses al respecte per a què els seus fills no es morin per culpa del tabac.  Nosaltres creiem que la influència dels pares és molt important.

També creiem que les escoles podrian fer una mena de debat sobre el consum de tabac del seus alumnes, unes dues o tres vegades a l’any. 

Creiem que els adolescents fumadors no són conscients de les malalties que poden tenir al llarg de les seves vides com càncer, problemes pulmonars, envelliment… Tot això els perjudicarà al llarg del temps. La majoria dels adolescents es volen donar un aire de superioritat fumant i el treball de les altres persones és evitar que es creguin superiors per ser addictes a una droga.

Keira Tamayo i Irene Cereza

Redactors juniors

El més recent