Sobre la gestió política de la pandèmia

/
87 views

La pandèmia s’ha convertit en una excusa de discussió entre els polítics quan el seu objectiu ha de ser salvar a la gent. Durant la pandèmia alguns països han estat lliurant dues batalles: la batalla contra el virus i la dels partits polítics.

Les mesures de prevenció es van aplicar tard. El govern d’Espanya no va donar importància als primers casos de covid a la Península. El primer infectat va ser un home alemany ingressat a La Gomera, es va confirmar el seu positiu el 31 de gener. Nou dies després es detectà un altre cas de coronavirus a Palma. Però no va ser fins al 24 de febrer quan el virus va arribar a la Comunitat de Madrid, Catalunya i la Comunitat Valenciana. I fins al diumenge 15 de març no es va declarar la quarentena nacional.
Hi ha o hi havia mesures de seguretat que per nosaltres no tenien cap sentit. Com, per exemple, de què servia tancar l’escola si els parcs, bars i terrasses estaven oberts?

La crisi del coronavirus i les mesures de seguretat no van ser un impediment per a què el partit d’ultradreta Vox convoqués una manifestació contra Pedro Sánchez incomplint la distància de seguretat i sense mascareta. Això va tenir lloc a Madrid, Barcelona, Sevilla, Mallorca i València. Per què van consentir aquesta manifestació si són ells els qui han de donar exemple?

Aquesta baralla entre polítics ha afectat la gestió de la pandèmia? Nosaltres diem que sí, perquè això no tracta de les ideologies de cadascú, tracta de la salut i la protecció dels ciutadans. En lloc de que alguns partits polítics demanin la dimissió del president del Govern, podrien haver col·laborat per derrotar el Covid-19.

Com a conclusió, els polítics han gestionat malament la pandèmia amb les seves diferències i han deixat de banda el seu treball: controlar la pandèmia i protegir els seus ciutadans.

Iman Boubaouch, Martina Mestre i Aitana Carrasco

Redactors juniors

El més recent