“SOM-HI”, programa de salut i prevenció per a secundària basat en les habilitats per a la vida

106 views

L’escola el Pilar de Premià de Mar ensenya un nou mètode d’ensenyament als alumnes d’ESO 

Aquest projecte anomenat som-hi vol ensenyar als joves de 12 a 16 anys que aprenguin i siguin capaços de desenvolupar diferents habilitats i coneixements per a la vida, per aconseguir-ho el programa utilitza diferents eines de comunicació que ajuden a practicar aquestes habilitats. Així que aquest projecte aconsegueix millorar la visió amplia dels adolescents, la seva manera de pensar, de sentir i de expresar-se.

A cada curs es fan 10 sessions: 5 les fa el profesor de l’escola i les altres 5 les fan les persones que treballen en aquest projecte . Durant a ESO es treballen 3 temes diferents. Cada tema busca que els adolescents es coneixen més a si mateixos i que tinguin una visió més àmplia de les coses que l’envolten. Cada tema es treballa durant 2 anys.

El primer tema que es treballa és la convivència, en aquest tema es treballa que tots tenim la nostre personalitat i que tenim dret de ser nosaltres mateixos sense que ningú ens jutji ni s’interposi, perquè l’ho normal és que siguem diferents. La finalitat d’aquest tema es que els adolescents aprenguin a conviure amb aquesta condició humana.

El segon tema es treballa és afectivitat i sexualitat, en aquest tema conversem del que som sobre la nostre sexualitat, els nostres sentiments, pensaments. Aquest tema ens ajuda a ser persones més grates, humanes i saludables.

El tercer tema que es treballa són les addiccions, aquest tema no diu NO a les drogues, els mòbils, les compres o al que ens pot conduir a una addicció, sinó que ens ajuda a fer el que ens faci sentir bé amb control.

Aquest projecte es seguira fent perquè molts alumnes necessiten l’ajuda d’aquest projecte per millorar com a persona i a aprendre molts valors sobre la vida i a coneixe’t a tu mateix.

Redactors juniors

El més recent